Bandelės su dešrele (hot dogai)

Bandelės su dešrele (hot dogai)

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 8 valg. š. Garstyčių
  • 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 1.5 valg. š. Cukraus
  • 8 valg. š. Pomidorų padažo
  • 600g Kvietinių miltų
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 0.25 arb. š. Rudonėlio
  • 200ml Vandens
  • 0.25 arb. š. Bazilikų (džiovintų)
  • 2.25 arb. š. Sausų mielių
  • 1000g Dešrelių

Gaminimas

  1. Kiaušinį išplakame.
  2. Supilame miltus į dubenį ir sumaišome su mielėmis, cukrumi bei druska, raudonėliu ir baziliku.
  3. Iš miltų padarome „šulinį“ ir į jį supilame šiltą vandenį bei 2 šaukštus aliejaus. Išminkome tešlą. Tešlą reikia bent 5 minutes minkyti.
  4. Paruoštą tešlą uždengiame ir 30 minučių padedame į šiltą vietą, kad „iškiltų“.
  5. Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių.
  6. Po 30 minučių imame tešlą ir padaliname ją į lygius, kumščio dydžio, gabaliukus, kuriuos suformuojame norimo dydžio pailgas bandeles.
  7. Bandeles dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir aptepame plaktu kiaušiniu. Dedame bandeles į orkaitę ir kepame apie 20 minučių (priklausomai nuo storio).
  8. Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame dešreles, kurias švelniai apskrudiname iš visų pusių.
  9. Iškeptas bandeles įpjauname išilgai ir įdedame apkeptą dešrelę. Dešrelę aptepame pomidorų padažu bei garstyčiomis.
  10. Bandeles su dešrelėmis (hot dogus) patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.

VISO: 5721 kcal, 542g angliavandenių, 237g baltymų, 299g riebalų, 187mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*