Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai

Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai

Ingredientai

  • 4 vnt. Kiaušinių
  • 0.2 arb. š. Druskos
  • 1tbps Sviesto
  • 20g Sūrio (Cheddar)
  • 0.2 arb. š. Juodųjų pipirų (maltų)
  • 4 vnt. Sumuštinių duonos (batono)
  • 20g Pomidorų
  • 2 vnt. Vytinto kumpio juostelių

Gaminimas

  1. Nuo duonos nupjaustome kraštus ir šiek tiek pakočiojame, kad susiplotų.
  2. Aptepame ištirpintu sviestu iš abiejų pusių ir pjauname įstrižai per pusę.
  3. Dedame po du perpjautus gabaliukus į keksiukų formelę ir formuojame puodelius (perpjauta dalimi į apačią). Jei per vidurį pasidaro skylutė, tai galima atpjauti dar mažą gabaliuką duonos ir užkimšti.
  4. Dedame skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paskrudiname 5 minutes.
  5. Išimame ir į puodelius sudedame tarkuotą sūrį, pjaustytus pomidorus ir įmušame po kiaušinį. Pagardiname druska, pipirais ir dedame atgal į orkaitę. Kepame dar apie 15-18 minučių.
  6. Tuo metu paskrudiname kumpį ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  7. Išimame puodelius iš orkaitė, dedame į lėkštes ir apibarstome sutrupintu kumpiu.
  8. Skanaus!

VISO: 938 kcal, 69g angliavandenių, 53g baltymų, 50g riebalų, 952mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*