RSSKategorija: Karšti patiekalai

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

  Ingridientai Kepsniui: 2 gabaliukai kiaulienos nugarinės su šonkauliais Alyvuogių aliejus 2 česnako skiltelės Keletas čiobrelio šakelių 1 valg. šaukštas sviesto Garnyrui: Alyvuogių aliejus 1 raudonasis svogūnas 2 paprikos 1 valg. šaukštas rudojo cukraus 1 valg. šaukštas vyno acto 2 valg. šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus Keletas baziliko lapelių Druska Pipirai Ruošiame paprikas: Keptuvėje įkaitiname [...]

Skaityti toliau

Paprastas čili

Paprastas čili

  Ingridientai: 400g jautienos faršo 0,5 kg pomidorų 1 svogūnas 2 raudonieji čili pipirai 100g pomidorų padažo arba kečupo druska pipirai Gaminimas: 1. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir čili pipirus. Jei mėgstate aštriau, tuomet pipirus palikite su sėklomis. 2. Sudėkite pomidorus į didelį puodą ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelės. Odeles nulupkite, o pomidorus supjaustykite [...]

Skaityti toliau

Menkė pomidorų ir čiobrelių padaže

Menkė pomidorų ir čiobrelių padaže

Ingridientai: 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus 1 svogūnas 400g konservuotų smulkintų pomidorų 1 arb. šaukštelis rudo cukraus Keletas čiobrelio šakelių 1 valg. šaukštas sojų padažo 4 menkės filė gabaliukai Jei neturite menkės, šiam patiekalui puikiai tinka bet kokia baltos žuvies filė. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite 5-8 minutes, kol pasidarys lengvai rudi. Sudėkite pomidorus, cukrų, [...]

Skaityti toliau

Picos padas

Picos padas

Ingridientai: 500g miltų 1 arb. šaukštelis cukraus 2 arb. šaukšteliai sausų mielių 1 arb. šaukštelis druskos 350ml šilto vandens 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus   Gaminimas: Pagal aukščiau išvardintus ingridientus galima iškepti dvi picas. Persijojame miltus į didelį dubenį. Sumaišome su cukrumi, druska, mielėmis bei alyvuogių aliejumi. Supilame šiltą vandenį ir maišome kol tešla ims [...]

Skaityti toliau

Klasikinis sūrainis

Klasikinis sūrainis

Ingridientai: 4 mėsainių bandelės 500g kapotos jautienos 8 riekelės čederio sūrio 50g majonezo 70g pomidorų padažo 4 lapai gūžinių salotų 1/2 smulkinto svogūno Pipirų Druskos Gaminimas: Į mėsą įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite 4 bandelės dydžio kepsnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepsnelius. Kepkite po 3-5 minutes kiekvieną pusę. Bandeles perpjaukite [...]

Skaityti toliau

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Ingredientai: 400g faršo 100g virtų ryžių 400g kopūsto 1 didelė morka 2 svogūnai 1 pomidorai 1 kiaušinis 1 a.š. džiovintų krapų 2 v.š. grietinės 4 v.š. pomidorų padažo 3 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu. Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais. [...]

Skaityti toliau

Dešrelių troškinys su kopūstais

Dešrelių troškinys su kopūstais

Ingredientai: 5 storos rūkytos dešrelės 5 bulvės 400g pjaustyto kopūsto 2 svogūnai 2 morkos 300ml vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę. Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Dideliame dubenyje sumaišome pakeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, pjaustytus kopūstus bei pjaustytas dešreles. Pabarstome druska ir pipirais. Viską sudedame [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir cukinijų kugelis

Bulvių ir cukinijų kugelis

Ingredientai: 6 bulvės 1 pusė didelės cukinijos 1 svogūnas 4 česnako skiltelės 2 v.š. miltų aliejus druska Gaminimas: Bulves, česnakus bei svogūną nulupame. Išimame cukinijos sėklas. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame visas daržoves. Dedame miltus bei druskos ir gerai viską išmaišome. Kepimo skardą ištepame riebalais ir supilame paruoštą daržovių masę. (Geriausia naudoti silikoninę kepimo formą). Kugelį [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota pikantiška silkė

Sluoksniuota pikantiška silkė

Ingredientai: 300g marinuotos silkės 200g poro 300g konservuotų kukurūzų majonezas 2 skiltelės česnako 100g skrudintų saulėgrąžų 200g pievagrybių aliejus pipirai Gaminimas: Silkės filė supjaustome mažais kubeliais. Porą bei pievagrybius susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Sudedame pievagrybius ir dar keletą minučių kepame. Iškepus paliekame, [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau