RSSKategorija: Karšti patiekalai

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Ingredientai: 5 virtos morkos 4 didelės virtos bulvės 5 virti kiaušiniai 3 svogūnai 2 skardinė tuno aliejuje majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Svogūną labai smulkiai sukapojame. Tuną truputį nusausiname. Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną [...]

Skaityti toliau

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Ingredientai: 800g bulvių 200ml pieno 2 kiaušiniai 1 svogūnas 150g juostelėmis pjaustyto kumpio 100g miltų 1,5 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame, perpjauname pusiau  ir supjaustome riekutėmis. Nuluptą ir susmulkintą svogūną dedame į keptuvę ir su sviestu kepame apie 3 minutes. Sudedame kumpį ir dar kelias minutes kepame. Į keptuvę dedame bulves, kurias [...]

Skaityti toliau

Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai: 1 vidutinio dydžio kopūstas 1 svogūnas 6 dideli pievagrybiai 2 kiaušiniai 100g manų kruopų 2 v.š. džiūvėsių 1 v.š. smulkintų petražolių 0,5 a.š. smulkintų krapų 1 v.š. sviesto aliejus kepimui druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų). Svogūną susmulkiname ir [...]

Skaityti toliau

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Lęšiai su šonine ir baravykais

Lęšiai su šonine ir baravykais

Ingredientai: 350g lęšių 200g rūkytos šoninės 300g šviežių baravykų 1 smulkintas poras 1 skiltelė česnako 2 lauro lapai druska ir pipirai Gaminimas: Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų). Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 [...]

Skaityti toliau

Karpio kepsnys su daržovėmis

Karpio kepsnys su daržovėmis

Ingredientai: 400g karpio filė 2 česnako skiltelės 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių 60g sviesto 2 svogūnai 2 morkos 200g šaldytų žirnelių 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad [...]

Skaityti toliau

Grybų ikrai

Grybų ikrai

Ingredientai: 2kg įvairių miško grybų 4 svogūnai 3 lauro lapai 3 morkos 10 žirnelių juodųjų pipirų 1,5 v.š. acto (9proc.) 350ml aliejaus 1 a.š. cukraus druska Gaminimas: Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame. Morkas nulupame ir sutarkuojame. [...]

Skaityti toliau

Greita pomidorų salsa

Greita pomidorų salsa

Ingredientai: 4 pomidorai 1 svogūnas 1 geltona paprika 1 violetinis čili pipiras (jie truputį saldesni) 30g petražolių 0,25 a.š. cukraus 0,4 a.š. druskos 1 v.š. balzamiko acto 2 v.š. alyvuogių aliejaus pipirai Gaminimas: Nuluptą svogūną kartu su paprika (be sėklų), čili pipiru bei petražolėmis sudedame į elektrinį smulkintuvą ir pasmulkiname (bet ne itin smulkiai). Pomidorus [...]

Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai: 2 sūdytos silkės su galvomis 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 0,5 a.š. džiovintų krapų 0,25 a.š. cukraus pipirai aliejus Gaminimas: Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų. Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar [...]

Skaityti toliau