Karamelinis padažas

Karamelinis padažas

Ingredientai

  • 1 arb. š. Vanilės ekstrakto
  • 2tbps Sviesto
  • 1 puod. Cukraus
  • 0.75 puod. Grietinėlės (36%)
  • 0.33 puod. Vandens

Gaminimas

  1. Supilame cukrų į puodą, kad tolygiai pasidengtų dugnas.
  2. Supilame vandenį, kad pilnai apsemtų cukrų.
  3. Dedame puodą ant vidutinės ugnies ir pakaitiname keletą minučių, kol cukrus pilnais ištirps.
  4. Tada didiname ugnį ir kaitiname cukrų, kol pasidarys gintarinės spalvos.
  5. Dedame sviestą.
  6. Nuimame puodą nuo ugnies ir iškart supilame grietinėlę.
  7. Jei norite, įdėkite vanilės ekstrakto.
  8. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje ir tada supilame į indą.
  9. Skanaus!

VISO: 1747 kcal, 238g angliavandenių, 4g baltymų, 91g riebalų, 275mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*