Prieskoniai

Prieskoninio aliejaus su rozmarinais receptas

Prieskoninio aliejaus su rozmarinais receptas

Autorius:

Paskelbta: 2012-10-28

Ingredientai: 1ooml aliejaus, 2-3 rozmarino šakelės, 1 a.š. čiobrelių, 4 česnako skiltelės, 1 a.š. raudonėlio, 50g petražolių, druska ir pipirai   Gaminimas: Visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą ir susmulkiname. Šis greitai paruošiamas prieskoninis rozmarinų […]

Skaityti Receptą

 
Prieskoniai picai

Prieskoniai picai

Autorius:

Paskelbta: 2012-09-04

Ingredientai: 1 a.š. raudonėlio 1 a.š. baziliko 0,5 a.š. džiovinto česnako 0,5 a.š. džiovintos paprikos 0,5 a.š. džiovintų

Skaityti Receptą

 

Naminiai prieskoniai marinuotai mėsai

Autorius:

Paskelbta: 2012-04-03

Prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų: *1 v.š. krapų sėklų *1 v.š. kmynų *1 a.š. mairūno *0,5 a.š. kalendros Visus prieskonius sumalame malūnėliu. Šie prieskoniai labai tiks marinuojant šašlykus ar pagardinti kepamą vištieną. (už prieskonių receptą […]

Skaityti Receptą

 
Naminiai baravykų prieskoniai

Naminiai baravykų prieskoniai

Autorius:

Paskelbta: 2012-03-13

Ingredientai: 100g džiovintų baravykų 2 a.š. džiovintų petražolių 4 juodieji pipirai 1 baltasis pipiras 1 lauro lapas 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių Gaminimas:: Į prieskonių malimo malūnėlį sudedame džiovintus grybus ir sumalame iki vidutinio rūpumo. Tada […]

Skaityti Receptą

 
Mėta

Mėta

Autorius:

Paskelbta: 2011-05-27

Mėta – tai daugiametis ir vienmetis aromatingas augalas, turintis apie 30 rūšių. Natūraliai auga Pietų ir Šiaurės Europoje, Britų salose. Augalas labai greitai plintantis, todėl jo galima aptikti kitose Europos dalyse. Mėta naudojama kaip vaistinis […]

Skaityti Receptą

 
Provanso žolelių prieskonių mišinys

Provanso žolelių prieskonių mišinys

Autorius:

Paskelbta: 2011-05-02

Prancūzijos Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys, kurį dažniausiai sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis ir kt. Provanso žolelės naudojamos mėsos, daržovių ir ypač žuvies patiekalų gamyboje. Pasigaminti šiam prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų: […]

Skaityti Receptą

 
Brokoliai

Brokoliai

Autorius:

Paskelbta: 2011-03-22

Brokolis – tai vienmetė daržovė, bastutinių šeimos kultūrinė kopūsto atmaina. Brokoliuose gausu kalcio, vitamino C, karotino bei geležies. Kad daržovė neprarastų naudingųjų medžiagų bei skonio, nereiktų jos pervirti. Geriausia ruošti garuose ar labai nedideliame kiekyje […]

Skaityti Receptą

 
Burokėliai

Burokėliai

Autorius:

Paskelbta: 2011-03-08

Burokėliai, tai plačiai vartojama dvimetė daržovė, tamsiai raudonais šakniavaisiais bei plačiais lapais. Burokėliuose ypač gausu organizmui reikalingų medžiagų: jodo, daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose. Šakniavaisiuose […]

Skaityti Receptą

 
Kalendra

Kalendra

Autorius:

Paskelbta: 2011-03-02

Kalendra, tai salierinių šeimos vienmetis augalas, kurio sėklos bei lapeliai naudojami kaip prieskonis. Kalendros lapelių skonis labai skiriasi nuo grūdelių, kurie dažniausiai naudojami paskaninti dešras, duonos gaminius, konservus, silkės patiekalus ar marinatus. Žali lapeliai naudojami […]

Skaityti Receptą

 
Cinamonas

Cinamonas

Autorius:

Paskelbta: 2011-03-01

Cinamonas, tai lauramedinių šeimos cinamono medžio nulupta, išdžiovinta šakų vidinė žievė, vartojama kaip nepaprastas prieskonis maltas ar jo lazdelės. Cinamono skonis aštriai saldus, labai intensyvus ir šiltas. Dėl šių savybių Azijos virtuvėje vienas iš pagrindinių […]

Skaityti Receptą