Garam masala

Garam masala

Ingredientai

  • 4 arb. š. Kalendros sėklų
  • 1 arb. š. Kumino
  • 1vnt. Cinamono lazdelių
  • 2vnt. Lauro lapų
  • 3vnt. Gvazdikėlių
  • 5vnt. Juodųjų pipirų (žirnelio)
  • 1 arb. š. Juodojo kumino
  • 5g Imbiero (džiovinto)
  • 4vnt. Juodųjų kardamonų

Garam masala – tai Indų virtuvės daugelio patiekalų širdis. Tai labai skirtingų skonių kombinacija, kuriuos kiekvienas tikras indas gamina pagal savo skonį.

Gaminimas

  1. Į įkaitusia keptuvę sudedame visus prieskonius, išskyrus kardamonus bei džiovintą imbierą. Prieskonius skrudiname kol jie patamsės, tada sudedame imbierą ir dar 1-2 minutes paskrudiname.
  2. Nuimame keptuvę nuo ugnies sudedame ir atvėsiname prieskonius. Išimame kardamonų sėklas ir sudedame jas į prieskonių mišinį.
  3. Visus prieskonius sumalame kavamale.

VISO: 78 kcal, 16g angliavandenių, 2g baltymų, 2g riebalų, 0mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*