RSSKategorija: Įvairenybės

Agurkai

Agurkai

Agurkas – daržovė žinoma nuo labai senų laikų. Juos dar prieš keletą tūkstančių metų prieš mūsų erą augino Indijoje. Šios daržovės paplito iš Viduržemio jūros regiono po visą Europą. Agurkas turi baltymų (15 proc.), cukraus (fruktozės ir gliukozės), vitaminų C, B1, B2, P, A, jodo. Daugiausiai vitamino C turi ankstyvieji pirmojo derliaus agurkai, vėlyvieji – [...]

Skaityti toliau

Ananasai

Ananasai

Valgomasis ananasas – daugiametis augalas, kurio vaisius yra ananasas. Ananasuose gausu Juose gausu magnio, vitamino C ir B1. Ananasai daugiausia naudojami pyragų, tortų, ledų,  gėrimų gamyboje. Taip pat puikiai tinka kaip salotų, vištienos patiekalų, picų ingredientas. Šie vaisiai dažnai naudojami kinų virtuvėje. Ananasai dera su: avokadais, kiauliena, vištiena, bananais, abrikosais, greipfrutais, kokosais, vanile, mangais, citrinomis, mėtomis, [...]

Skaityti toliau

Prieskoninio aliejaus su rozmarinais receptas

Prieskoninio aliejaus su rozmarinais receptas

Ingredientai: 1ooml aliejaus, 2-3 rozmarino šakelės, 1 a.š. čiobrelių, 4 česnako skiltelės, 1 a.š. raudonėlio, 50g petražolių, druska ir pipirai   Gaminimas: Visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą ir susmulkiname. Šis greitai paruošiamas prieskoninis rozmarinų aliejus puikiai tiks marinuojant kiaulieną, ėrieną ar kitą mėsą. Rozmarinas suteikia

Skaityti toliau

Prieskoniai picai

Prieskoniai picai

Ingredientai: 1 a.š. raudonėlio 1 a.š. baziliko 0,5 a.š. džiovinto česnako 0,5 a.š. džiovintos paprikos 0,5 a.š. džiovintų

Skaityti toliau

Naminiai prieskoniai marinuotai mėsai

Naminiai prieskoniai marinuotai mėsai

Prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų: *1 v.š. krapų sėklų *1 v.š. kmynų *1 a.š. mairūno *0,5 a.š. kalendros Visus prieskonius sumalame malūnėliu. Šie prieskoniai labai tiks marinuojant šašlykus ar pagardinti kepamą vištieną. (už prieskonių receptą dėkojame Laimai).

Skaityti toliau

Naminiai baravykų prieskoniai

Naminiai baravykų prieskoniai

Ingredientai: 100g džiovintų baravykų 2 a.š. džiovintų petražolių 4 juodieji pipirai 1 baltasis pipiras 1 lauro lapas 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių Gaminimas:: Į prieskonių malimo malūnėlį sudedame džiovintus grybus ir sumalame iki vidutinio rūpumo. Tada sudedame pipirus bei lauro lapą ir dar karta sumalame. Paskutinėje vietoje sudedame petražoles bei čiobrelius (nes tai trupios žolelės) ir [...]

Skaityti toliau

Mėta

Mėta

Mėta – tai daugiametis ir vienmetis aromatingas augalas, turintis apie 30 rūšių. Natūraliai auga Pietų ir Šiaurės Europoje, Britų salose. Augalas labai greitai plintantis, todėl jo galima aptikti kitose Europos dalyse. Mėta naudojama kaip vaistinis augalas, gaminamos arbatos, eteriniai aliejai, gydomosios vonios ir kaip prieskoninis – padažams, sriuboms, salotoms, desertams, gėrimams, plovams, troškiniams. Mėtos ypač [...]

Skaityti toliau

Abrikosai

Abrikosai

Abrikosai – erškėtinių šeimos slyvinių pošeimio slyvų genties slyvų pogenties augalas, vartojamas kaip skanėstas, bet ir padažų gamyboje, jais skaninami įvairūs mėsos patiekalai. Vartojami žali, virti, kepti ir troškinti. Tinka vartoti su : jogurtu, vynu, ryžiais, imbieru, vanile, citrinomis, apelsinais, laimais, grietine, braškėmis, vyšniomis, migdolais, medumi, grietinėle, aviena, kiauliena, persikais.

Skaityti toliau

Provanso žolelių prieskonių mišinys

Provanso žolelių prieskonių mišinys

Prancūzijos Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys, kurį dažniausiai sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis ir kt. Provanso žolelės naudojamos mėsos, daržovių ir ypač žuvies patiekalų gamyboje. Pasigaminti šiam prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų: *1 v.š. rozmarino *1 v.š. čiobrelių *1 a.š. levandų *1 v.š. dašio *1 a.š. pankolio *1 a.š. peletrūno *1 a.š. [...]

Skaityti toliau

Naminis rikotos sūris

Naminis rikotos sūris

Žodis “ricotta” itališkai reiškia “pervirtas”. Šis sūris vadinamas taip, nes yra gaminamas iš išrūgų, likusių nuo varškės gaminimo. Išvirus ir perkošus varškę, lieka išrūgos, kurias pilame į dvidugnį ar nesvylantį puodą ir uždengę 12 valandų palaikome kambario temperatūroje. Po 12 valandų išrūgas dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname iki maždaug 90 laipsnių ir nuimame nuo [...]

Skaityti toliau