Įvairenybės

agurkai

Agurkai

Autorius:

Paskelbta: 2013-08-07

Agurkas – daržovė žinoma nuo labai senų laikų. Juos dar prieš keletą tūkstančių metų prieš mūsų erą augino Indijoje. Šios daržovės paplito iš Viduržemio jūros regiono po visą Europą. Agurkas turi baltymų (15 proc.), cukraus […]

Skaityti Receptą

 
ananasai

Ananasai

Autorius:

Paskelbta: 2013-01-09

Valgomasis ananasas – daugiametis augalas, kurio vaisius yra ananasas. Ananasuose gausu Juose gausu magnio, vitamino C ir B1. Ananasai daugiausia naudojami pyragų, tortų, ledų,  gėrimų gamyboje. Taip pat puikiai tinka kaip salotų, vištienos patiekalų, picų ingredientas. […]

Skaityti Receptą

 
Prieskoninio aliejaus su rozmarinais receptas

Prieskoninio aliejaus su rozmarinais receptas

Autorius:

Paskelbta: 2012-10-28

Ingredientai: 1ooml aliejaus, 2-3 rozmarino šakelės, 1 a.š. čiobrelių, 4 česnako skiltelės, 1 a.š. raudonėlio, 50g petražolių, druska ir pipirai   Gaminimas: Visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą ir susmulkiname. Šis greitai paruošiamas prieskoninis rozmarinų […]

Skaityti Receptą

 
Prieskoniai picai

Prieskoniai picai

Autorius:

Paskelbta: 2012-09-04

Ingredientai: 1 a.š. raudonėlio 1 a.š. baziliko 0,5 a.š. džiovinto česnako 0,5 a.š. džiovintos paprikos 0,5 a.š. džiovintų

Skaityti Receptą

 

Naminiai prieskoniai marinuotai mėsai

Autorius:

Paskelbta: 2012-04-03

Prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų: *1 v.š. krapų sėklų *1 v.š. kmynų *1 a.š. mairūno *0,5 a.š. kalendros Visus prieskonius sumalame malūnėliu. Šie prieskoniai labai tiks marinuojant šašlykus ar pagardinti kepamą vištieną. (už prieskonių receptą […]

Skaityti Receptą

 
Naminiai baravykų prieskoniai

Naminiai baravykų prieskoniai

Autorius:

Paskelbta: 2012-03-13

Ingredientai: 100g džiovintų baravykų 2 a.š. džiovintų petražolių 4 juodieji pipirai 1 baltasis pipiras 1 lauro lapas 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių Gaminimas:: Į prieskonių malimo malūnėlį sudedame džiovintus grybus ir sumalame iki vidutinio rūpumo. Tada […]

Skaityti Receptą

 
Mėta

Mėta

Autorius:

Paskelbta: 2011-05-27

Mėta – tai daugiametis ir vienmetis aromatingas augalas, turintis apie 30 rūšių. Natūraliai auga Pietų ir Šiaurės Europoje, Britų salose. Augalas labai greitai plintantis, todėl jo galima aptikti kitose Europos dalyse. Mėta naudojama kaip vaistinis […]

Skaityti Receptą

 
Abrikosai

Abrikosai

Autorius:

Paskelbta: 2011-05-03

Abrikosai – erškėtinių šeimos slyvinių pošeimio slyvų genties slyvų pogenties augalas, vartojamas kaip skanėstas, bet ir padažų gamyboje, jais skaninami įvairūs mėsos patiekalai. Vartojami žali, virti, kepti ir troškinti. Tinka vartoti su : jogurtu, vynu, […]

Skaityti Receptą

 
Provanso žolelių prieskonių mišinys

Provanso žolelių prieskonių mišinys

Autorius:

Paskelbta: 2011-05-02

Prancūzijos Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys, kurį dažniausiai sudaro rozmarinas, čiobrelis, levanda, raudonėlis ir dašis ir kt. Provanso žolelės naudojamos mėsos, daržovių ir ypač žuvies patiekalų gamyboje. Pasigaminti šiam prieskonių mišiniui reikės šių ingredientų: […]

Skaityti Receptą

 
Naminis rikotos sūris

Naminis rikotos sūris

Autorius:

Paskelbta: 2011-04-20

Žodis „ricotta“ itališkai reiškia „pervirtas“. Šis sūris vadinamas taip, nes yra gaminamas iš išrūgų, likusių nuo varškės gaminimo. Išvirus ir perkošus varškę, lieka išrūgos, kurias pilame į dvidugnį ar nesvylantį puodą ir uždengę 12 valandų […]

Skaityti Receptą