Indiška vištiena Murgh Makhani

Indiška vištiena Murgh Makhani

Tandoori vištiena:

Ingridientai

  • 450g vištienos šlaunelių be odelių ir be kaulų
  • 4 valg. š. Graikiško jogurto
  • 2 valg. š. avinžirnių miltų
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. imbiero
  • 1 žalias čili
  • 1 arb. š. paprikos miltelių
  • 0.5 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
  • 0.5 arb. š. garam masala prieskonių
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 1 arb. š. malto kumino
  • 0.5 arb. š. cinamono
  • 0.25 arb. š. šafrano
  • 1 arb. š. druskos

Murgh Makhani:

Ingridientai

  • 1.5 valg. š. sviesto
  • 5 kardamonų
  • 1 cinamono lazdelės
  • 4 gvazdikėlių
  • 1 svogūno
  • 1 valg. š. imbiero
  • 2 žaliųjų čili pipirų
  • 0.75 arb. š. paprikos miltelių
  • 0.25 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 0.5 arb. š. garam masala prieskonių
  • 3 arb. š. pomidorų pastos
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 200ml grietinėlės
  • 2 arb. š. medaus
  • 3 valg. š. saliero lapų
  • 2 valg. š. šviežios kalendros
  • 1 arb. š. Druskos
  • 0.5 citrinos

 

Gaminimas

  1. Blenderyje sutriname imbierą, česnakus ir čili pipirus.
  2. Dubenyje sumaišome jogurtą bei miltus iki vientisos masės.
  3. Dedame imbiero, česnakų bei čili pastą. Beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
  4. Į masę dedame nedideliais gabalėliai pjaustytas vištienos šlauneles ir gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu.
  5. Leidžiame pasimarinuoti bent kelias valandas arba per naktį.
  6. Sudrėkiname medinius iešmelius ir ant jų suveriame vištienos gabalėlius. Išdėliojame ant grotelių arba kepimo skardoje ir dedame į orkaitę.
  7. Kepame apie 20-25 minutes, kas 10 minučių aptepdami sviestu ir apversdami iešmelius.
  8. Kol vištiena kepa, puode ištirpiname sviestą. Dedame kardamoną, cinamono lazdelę, ir gvazdikėlius.
  9. Pakepiname apie 20 sekundžių ir sudedame svogūnus. Pakepiname apie 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir lengvai paruduos.
  10. Dedame tarkuotą imbierą bei pjaustytus žaliuosius čili pipirus. Ir dar pakepiname apie minutę.
  11. Beriame paprikos prieskonius, garam masala, maltą kalendrą ir pomidorų pastą. Gerai išmaišome ir leidžiame pavirti porą minučių.
  12. Nuolat maišydami dalimis pilame grietinėlę, kol viskas gerai išsimaišys. Leidžiame užvirti ir paliekame 2-3 minutes.
  13. Jei matome, kad karis per tirštas, tuomet įpilame šiek tiek vandens. Dedame medų, šviežią kalendrą bei salierus.
  14. Galiausiai sudedame iškeptus vištienos gabaliukus, viską gerai išmaišome ir leidžiam dar pavirti apie 8-10 minučių. Jei reikia, pagardiname druska. Įspaudžiame citrinos sulčių
  15. Patiekiame su kalendra bei indiška duona.
  16. Skanaus!

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*