Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu

Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu

Ingredientai

  • 0.5 puod. Kvietinių miltų
  • 2 vnt. Kiaušinių
  • 0.25 arb. š. Kepimo miltelių
  • 0.1 arb. š. Druskos
  • 0.25 puod. Pieno
  • 2tbps Cukraus
  • 1 arb. š. Valgomosios sodos
  • 1 puod. Šilauogių (šaldytų)
  • 0.5 vnt. Citrinų
  • 0.5 puod. Grūdėtos varškės

Gaminimas

  1. Ant vidutinės ugnies dedame nedidelį puodą ir į jį sudedame šilauoges, pusę turimo cukraus ir įspaudžiame sultis iš citrinos. Leidžiame silpnai užvirti ir maišant kaitiname apie 5-6 minutes, kol viskas sutirštės. Atidedame į šoną.
  2. Tuo tarpu dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, likusį cukrų bei druską.
  3. Atskirame inde sumaišome varškę, pieną bei kiaušinio baltymus. Supilame ant sausų ingredientų.
  4. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  5. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame po 1-2 šaukštus tešlos. Apačiai apkepus ir pradėjus kilti burbulams, blynus apverčiame ir pakepame dar apie minutę.
  6. Dedame blynus į lėkštę ir apliejame šilauogių sirupu.
  7. Skanaus!

VISO: 795 kcal, 116g angliavandenių, 39g baltymų, 21g riebalų, 467mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*