Sausainiai pertepti karamele

Sausainiai pertepti karamele

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 200g Sviesto
  • 120g Cukraus
  • 300g Kvietinių miltų
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 1 arb. š. Vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. Cinamono
  • 1vnt. Rududu (skardinių)

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dubenyje išmaišome sviestą su cukrumi, kol jis taps minkštas ir purus.
  3. Tada suberiame miltus, druską, cinamoną, vanilę bei kiaušinį ir labai gerai išmaišome tešlą.
  4. Paruoštą tešlą dedame į šaldiklį bent 15 minučių.
  5. Atšaldytą tešlą iškočiojame 0,5cm storio ir supjaustome norimos formos sausainiais, kuriuos išdėliojame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  6. Sausainius dedame į orkaitę ir kepame iki 10 minučių.
  7. Iškeptus sausainius atskiriame pusiau ir vieną dalį (iš vienos pusės) aptepame „Rududu“ karamele, o ant viršaus dedame neapteptą sausainį.
  8. Perteptus sausainius atvėsiname ir patiekiame.

VISO: 4379 kcal, 573g angliavandenių, 70g baltymų, 207g riebalų, 237mg cholesterolio.
 

One Comment

  1. atrodo skaniai ;]]

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*