Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 70g Sviesto
  • 100g Cukraus
  • 250g Kvietinių miltų
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 100g Medaus
  • 1 arb. š. Vanilės ekstrakto
  • 0.5 arb. š. Cinamono
  • 0.75 arb. š. Valgomosios sodos
  • 50g Razinų
  • 50g Džiovintų vyšnių
  • 500g Avižinių dribsnių

Gaminimas

  1. Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių.
  2. Į puodą dedame medų, dribsnius ir vieną šaukštą sviesto. Kaitiname ant silpnos ugnies visą laiką maišydami (kaitinti reikia tik tam, kad medus lengviau išsimaišytų). Išmaišius medų su dribsniais nuimame nuo ugnies ir paliekame, kad atvėstų.
  3. Sviestą išmaišome su cukrumi, kiaušiniu ir vanile iki vientisos masės.
  4. Atskirame inde sumaišome miltus su cinamonu, soda, druska.
  5. Į dubenį su miltais supilame sviesto ir cukraus masę ir išmaišome. Tada dedame dribsnius, razinas bei džiovintas vyšnias ir maišome tol, kol viskas pasiskirsto tolygiai.
  6. Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir dedame į orkaitę 5-7 minutėms.
  7. Ant šilto kepimo popieriaus šaukštu dedame sausainių masės.
  8. Sausainius kepame orkaitėje apie 18-20 minučių (ne ilgiau nei 25 minutes).

VISO: 4329 kcal, 785g angliavandenių, 108g baltymų, 100g riebalų, 204mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*