RSSKategorija: Sausainiai

Avižiniai sausainiai su riešutais

Avižiniai sausainiai su riešutais

Ingredientai: 300g avižinių dribsnių 70g lukštentų saulėgrąžų 3 v.š. sėmenų 50g graikinių riešutų 3 kiaušiniai 4 v.š. miltų 100g cukraus 0,5 a.š. kepino miltelių 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Avižinius dribsnius užpilame virintu vandeniu ir paliekame 10 minučių, kad išbrinktų. Po 10 minučių nusausiname. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi ir druska. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. [...]

Skaityti toliau

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai: 400g avižinių dribsnių 8 v.š. aliejaus 3 kiaušiniai 6 v.š. miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1-2 v.š. cukraus (nebūtina) pagal skonį vanilinio cukraus razinų mėgiamų riešutų sezamo sėklų saulėgrąžų Gaminimas: Keptuvėje apkepame dribsnius kol pagesta. Atvėsiname. Dubenyje sumaišome visus sausainiams skirtus ingredientus su apkeptais avižiniais dribsniais. Kepimo skardą ištepame riebalais ir šauktu dedame paruoštos [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su bananais

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su bananais

Ingredientai: 1 pakelis sluoksniuotos tešlos 2 bananai 1 kiaušinis Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinį išplakame. Bananus supjaustome griežinėliais. Sluoksniuotą tešlą atšildome, aptepame kiaušiniu ir supjaustome į nedidelius kvadratus (vieną tešlos lakštą pjauname į 6 gabaliukus). Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dedame po 1-2 banano gabaliukus. Paruoštus sausainius dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, [...]

Skaityti toliau

Sausainiai pertepti karamele

Sausainiai pertepti karamele

Ingredientai: *200g sviesto *120g cukraus *1 kiaušinis *300g miltų *0,5 a.š. druskos *1 a.š. cinamono *1 a.š. vanilės *1 skardinė “Rududu” karamelės Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje išmaišome sviestą su cukrumi, kol jis taps minkštas ir purus. Tada suberiame miltus, druską, cinamoną, vanilę bei kiaušinį ir labai gerai išmaišome tešlą. Paruoštą tešlą dedame [...]

Skaityti toliau

Sausainiai pertepti šokoladu

Sausainiai pertepti šokoladu

Ingredientai: 300g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. druskos 2 v.š. aguonų 170g sviesto 130g rudojo cukraus 2 kiaušinio tryniai 2-3 v.š. pieno vanilės ekstrakto 220g tamsaus šokolado Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje sumaišome miltus, aguonų sėklas, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje “išsukame” sviestą (greitais judesiais maišome šaukštu)kol jis tampa purus [...]

Skaityti toliau

Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Ingredientai: 70g sviesto 100g cukraus 100g medaus 1 kiaušinis 1 a.š. vanilės ekstrakto 250g miltų 0,75 a.š. valgomosios sodos 0,5 a.š. cinamono 0,5 a.š. druskos 50g razinų 50g džiovintų vyšnių 500g avižinių dribsnių Gaminimas: Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių. Į puodą dedame medų, dribsnius ir vieną šaukštą sviesto. Kaitiname ant silpnos ugnies visą laiką maišydami [...]

Skaityti toliau