RSSKategorija: Pyragėliai ir bandelės

Bananiniai keksiukai su migdolų kepurėle

Bananiniai keksiukai su migdolų kepurėle

Ingredientai: 3 bananai 3 kiaušiniai 120g sviesto 150-200g miltų 4 v.š. cukraus 1 a.š. kepimo miltelių sauja smulkintų migdolų riešutų Gaminimas: Elektriniu smulkintuvu susmulkiname bananus. Sudedame kiaušinius ir kartu su bananais juos išplakame. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Dubenyje persijojame miltus ir sumaišome juos su kepimo milteliais. Sudedame sviestą bei bananų-kiaušinių plakinį. Viską labai [...]

Skaityti toliau

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Ingredientai: 300g moliūgo 50g Brie sūrio 3 kiaušiniai 150g sviesto 150-180g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. smulkinto čili pipiro ar 0,25 a.š. čili miltelių skiltelė česnako 0,25 a.š. cukraus druska saulėgrąžos bei sėmėnys ar moliūgo sėklos (nebūtina) Gaminimas: Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į elektrinį smulkintuvą kartu su skiltele česnako, čili [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir cinamonu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir cinamonu

Ingredientai: *1 kapelis bemielės sluoksniuotos tešlos *250g varškės *0,5 a.š. cinamono *2 v.š. cukraus *1 kiaušinis *1 v.š. miltų Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Sluoksniuotą tešlą atšildome ir lakštus perpjauname pusiau. Varškę išmaišome su cukrumi ir cinamonu. Dubenėlyje išplakame kiaušinį. Imame pusę lakšto tešlos, į vidurį dedame šaukštą saldžios varškės ir pirštais užspaudžiame priešingus [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su bananais

Sluoksniuotos tešlos sausainiai su bananais

Ingredientai: 1 pakelis sluoksniuotos tešlos 2 bananai 1 kiaušinis Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinį išplakame. Bananus supjaustome griežinėliais. Sluoksniuotą tešlą atšildome, aptepame kiaušiniu ir supjaustome į nedidelius kvadratus (vieną tešlos lakštą pjauname į 6 gabaliukus). Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dedame po 1-2 banano gabaliukus. Paruoštus sausainius dedame ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, [...]

Skaityti toliau

Bandelės su cinamonu ir razinomis

Bandelės su cinamonu ir razinomis

Ingredientai: 250g miltų 0,5 a.š. druskos 50g cukraus pudros 7g sausų mielių 120ml šilto vandens 50g sviesto 100g razinų 1 kiaušinis 2 a.š. cinamono 2 v.š. cukraus Gaminimas: Miltus sumaišome su mielėmis, cukraus pudra ir druska. Pilame vandenį, 4 a.š. sviesto ir gerai išminkome tešlą. Paruoštą mielinę tešlą paliekame bent valandai,kad “užaugtų”. Tešlą iškočiojame, pabarstome [...]

Skaityti toliau

Kokosų duonelės

Kokosų duonelės

Ingredientai: *100g kokosų drožlių *2 v.š. cukraus *10g sausų mielių *100ml šilto vandens *700g miltų *1 a.š. druskos *200ml kokosų pieno *3 v.š. augalinių riebalų Gaminimas: Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišome vandenį, cukrų, mieles, kokoso drožles dubenyje ir pastatome į šiltesnę vietą, kol skystis pradės rūgti (kilti burbuliukai). Atskirame dubenyje sumaišome miltus ir [...]

Skaityti toliau

Bandelės su dešrele (hot dogai)

Bandelės su dešrele (hot dogai)

Ingredientai: 600g miltų 1,5 v.š. cukraus 2,25 a.š. sausų mielių 1 a.š. druskos 4 v.š. aliejaus 200ml šilto vandens 0,25 a.š. džiovinto raudonėlio 0,25 a.š. džiovinto baziliko 1kg dešrelių 1 kiaušinis garstyčios pomidorų padažas Gaminimas: Kiaušinį išplakame. Supilame miltus į dubenį ir sumaišome su mielėmis, cukrumi bei druska, raudonėliu ir baziliku. Iš miltų padarome “šulinį” [...]

Skaityti toliau

Keksiukai su uogiene

Keksiukai su uogiene

Ingredientai: *230g miltų *100g cukraus *2 a.š. kepimo miltelių *1 kiaušinis *100g sviesto *100ml pieno *100g mėgiamos uogienės Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Dubenyje išplakame kiaušinį, išlydytą sviestą ir pieną. Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Kiaušinio plakinį supilame į miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Keksiukų kepimo formeles pusiau [...]

Skaityti toliau

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Ingredientai: *500g varškės *5 kiaušiniai *300g miltų *0,25 a.š. kepimo miltelių *120g cukraus *aliejus Gaminimas: Ištriname varškę su cukrumi. Dedame kiaušinius bei miltus ir rankomis išminkome. Jei tešla išeina per minkštą, dedame dar miltų. Sudedame kepimo miltelius. Įkaitiname aliejų gilioje keptuvėje ar puode. Šaukštu imame varškės tešlą, formuojame burbuliukus ir dedame į įkaitintą aliejų (formuoti [...]

Skaityti toliau