Tartas su citrinomis ir migdolais

Tartas su citrinomis ir migdolais

Ingredientai

  • 400g Sviesto
  • 2vnt. Kiaušinių
  • 2vnt. Citrinų
  • 250g Migdolo riešutų
  • 150g Cukraus pudros
  • 200g Trapios tešlos

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
  2. Kepimo indą išklojame iškočiota trapia tešla ir dedame į orkaitę. Kepame apie 10 minučių, kol tešla švelniai paruduos.
  3. Tuo metu dubenyje išplakame kiaušinius su cukraus pudra. Į plakinį dedame tarkuotos citrinų žievelės, įspaudžiame sultis, suberiame maltus migdolus ir išmaišome. Išlydome sviestą ir supilame jį į kiaušinius.
  4. Išimame iškeptą pyrago tešlą ir atvėsiname. Ant atvėsusio pyrago pagrindo pilame kiaušinių plakinį ir dedame 25 minutėms į orkaitę kepti.
  5. Prieš patiekiant atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.

VISO: 6149 kcal, 326g angliavandenių, 85g baltymų, 520g riebalų, 600mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*