Morkų keksas su glazūra

Morkų keksas su glazūra

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Imbierų
  • 50ml Alyvuogių aliejaus
  • 145ml Apelsinų sulčių
  • 0.05 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
  • 600g Kvietinių miltų
  • 2vnt. Kiaušinių
  • 200g Morkų
  • 2 arb. š. Kepimo miltelių
  • 3g Citrinos žievelių
  • 2 arb. š. Vanilės ekstrakto
  • 100ml Pasukų
  • 2 arb. š. Cinamono
  • 200g Rudojo cukraus
  • 1 arb. š. Valgomosios sodos
  • 200g Cukraus pudros
  • 1 valg. š. Citrinos sulčių

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Užpilui sumaišome cukraus pudrą, 3 valg. š. apelsinų sulčių, citrinos sultis bei žievelę.
  3. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, čili prieskonius ir druską.
  4. Atskirame dubenyje labai gerai išmaišome tarkuotas morkas su plaktu kiaušiniu, imbieru, vanile, pasukomis, apelsinų sultimis ir aliejumi.
  5. Į dubenį su miltais pilame skystąją morkų masę ir viską kartu labai gerai išmaišome.
  6. Tešlą pilame į kekso formą ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 45 minutes.
  7. Iškeptą keksą užpilame paruošta glazūra.
  8. Morkų keksą patiekiame tiek šiltą tiek atvėsusį.

VISO: 4409 kcal, 899g angliavandenių, 87g baltymų, 64g riebalų, 377mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*