Keksiukai su uogiene

Keksiukai su uogiene

Ingredientai

  • 100g Sviesto
  • 100ml Pieno
  • 100g Cukraus
  • 230g Kvietinių miltų
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 2 arb. š. Kepimo miltelių
  • 100g Uogienės

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Dubenyje išplakame kiaušinį, išlydytą sviestą ir pieną.
  3. Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi.
  4. Kiaušinio plakinį supilame į miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės.
  5. Keksiukų kepimo formeles pusiau pripilame tešlos. Arbatiniu šaukšteliu per vidurį dedame uogienės ir lėtai ant viršaus užpilame tešla (geriau pilti lėta srovele iš kraštų sukant ratu, kad uogienė nepasislinktų į šoną).
  6. Paruoštus keksiukus dedame į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes. Iškepus, nereiktų staigiai jų ištraukti.
  7. Paliekame vėstančioje orkaitėje dar 10 minučių.
  8. Patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.

VISO: 2311 kcal, 345g angliavandenių, 37g baltymų, 94g riebalų, 212mg cholesterolio.
 

One Comment

  1. Nuostabūs keksiukai, ačiū už receptą 🙂

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*