Citrininis keksas

Citrininis keksas

Ingredientai

  • 200g Sviesto
  • 200ml Pieno
  • 400g Cukraus
  • 600g Kvietinių miltų
  • 4vnt. Kiaušinių
  • 4vnt. Citrinų
  • 1.5 arb. š. Kepimo miltelių

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dubenyje išsukame sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir maišome tol, kol viskas tolygiai pasiskirsto.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  4. Miltus ir pieną po truputį pilame į sviesto ir cukraus masę visą laiką maišydami. Tešlą maišome tol, kol ji tampa vientisa.
  5. Į vientisą tešlą sudedame tarkuotą citrinos žievelę (nuo 2 citirnų) ir įspaudžiame keturių citrinų sultis ir dar kartą viską gerai išmaišome.
  6. Kepimo skardą aptepame kepimo margarinu, truputį pabarstome miltais, supilame citrininę tešlą, ir dedame kepti.
  7. Kepame apie 1 valandą.

VISO: 5546 kcal, 864g angliavandenių, 100g baltymų, 200g riebalų, 796mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*