Baltos duonos pudingas

Baltos duonos pudingas

Ingredientai:
*450g baltos duonos (pyrago)
*100g cukraus
*4 kiaušiniai
*130g grietinės
*130ml pieno
*0,3 a.š. malto muskato
*40ml romo (nebūtina)
*1 a.š. vanilės ekstrakto
*0,25 a.š. druskos
*1 a.š. riebalų

Gaminimas:
Pyragą supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą, išteptą riebalais.
Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, grietine, vanilės ekstraktu, romu, muskatu, cukrumi bei druska.
Paruoštą plakinį pilame ant baltos duonos kubelių. Uždengiame dangčiu ir bent pusvalandžiui paliekame, kad duona išbrinktų.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame paruoštą kepimui pudingą, kurį kepame apie 35 minutes.
Baltos duonos pudingą patiekiame šiltą tiek kaip desertą tiek kaip užkandį.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*