RSSKategorija: Kiti kepiniai

Bananiniai keksiukai su migdolų kepurėle

Bananiniai keksiukai su migdolų kepurėle

Ingredientai: 3 bananai 3 kiaušiniai 120g sviesto 150-200g miltų 4 v.š. cukraus 1 a.š. kepimo miltelių sauja smulkintų migdolų riešutų Gaminimas: Elektriniu smulkintuvu susmulkiname bananus. Sudedame kiaušinius ir kartu su bananais juos išplakame. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Dubenyje persijojame miltus ir sumaišome juos su kepimo milteliais. Sudedame sviestą bei bananų-kiaušinių plakinį. Viską labai [...]

Skaityti toliau

Baltos duonos pudingas

Baltos duonos pudingas

Ingredientai: *450g baltos duonos (pyrago) *100g cukraus *4 kiaušiniai *130g grietinės *130ml pieno *0,3 a.š. malto muskato *40ml romo (nebūtina) *1 a.š. vanilės ekstrakto *0,25 a.š. druskos *1 a.š. riebalų Gaminimas: Pyragą supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, grietine, vanilės ekstraktu, romu, muskatu, cukrumi bei druska. [...]

Skaityti toliau

Citrininis varškės apkepas

Citrininis varškės apkepas

Ingredientai: 500g varškės 1 citrina 3 kiaušiniai 3 v.š. natūralaus jogurto (tinka ir vaisinis) 3 v.š. manų kruopų 3 v.š. aguonų 3 v.š. cukraus 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Aguonas pamerkiame vandenyje bent 30 minučių. Dubenyje varškę sumaišome su kiaušiniais, jogurtu, cukrumi, manų kruopomis, cukrumi bei druska. Įspaudžiame visos citrinos sultis ir sudedame nusausintas išmirkytas aguonas. [...]

Skaityti toliau

Vaisių ir riešutų duona

Vaisių ir riešutų duona

Ingredientai: 100g anakardžių riešutų 100g migdolų 100g graikinių riešutų 100g moliūgo sėklų 150g džiovintų abrikosų 150g džiovintų spanguolių 220g miltų 1.25 a.š. kepimo miltelių 0,25 a.š. druskos 2 kiaušiniai 100g cukraus 2 v.š. brendžio (nebūtina) Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Sudedame visus riešutus ir džiovintus vaisius. Atskirame [...]

Skaityti toliau

Saldi varškės duona

Saldi varškės duona

Ingredientai: *300g miltų *150g cukraus *1 a.š. kepimo miltelių *1 a.š. sodos *0,5 a.š. druskos *200g tirštos varškės *100g aliejaus *2 v.š. vanilės Gaminimas: Dubenyje sutriname varškę su cukrumi (kol cukrus įsimaišo). Suberiame sodą į varškę, labai gerai išmaišome ir paliekame 2-3 minutėms, kad iškiltų. Miltus persijojame bent porą kartų. Į iškilusią varškę suberiame vanilę [...]

Skaityti toliau

Kynvos ir kukuruzų duona

Kynvos ir kukuruzų duona

Ingredientai: *600g kukurūzų miltų (ne kruopų) *150g išvirtos kynvos *2 a.š. sodos *1 a.š. druskos *400g lieso pieno *2 kiaušinai Gaminimas: (Kynva išverdame 2-3 valandos prieš gamindami duoną, kad spėtų atvėsit. Verdame santykiu 1:2). Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir truputį aptepame sviestu ar kitais riebalais. Dubenyje sumaišome miltus su [...]

Skaityti toliau

Morkų keksas su glazūra

Morkų keksas su glazūra

Ingredientai keksui: 600g miltų 2 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. sodos 2 a.š. cinamono 0,5 a.š. druskos 1 a.š. imbiero 0,05 a.š. čili pipiro prieskonių 200g rudojo cukraus 50ml aliejaus 2 kiaušiniai 100ml apelsinų sulčių 100ml pasukų 2 a.š. vanilės 200g tarkuotų morkų Ingredientai glazūrai: 200g cukraus pudros 3 v.š. apelsinų sulčių 1 v.š. citrinų [...]

Skaityti toliau

Ryžių ir bananų pudingas

Ryžių ir bananų pudingas

Ingredientai: 800ml pieno 100g ilgagrūdžių ryžių 100g razinų 50g sviesto ar margarino 3 kiaušiniai 100g cukraus 2 bananai 0,25 a.š. malto muskato (nebūtina) 0,25 a.š. cinamono (nebūtina) 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Į puodą pilame 400ml pieno ir sudedame nevirtus ryžius bei razinas ir užverdame. Užvirus sumažiname ugnį ir uždengtame puode verdame apie 15 minučių (kol [...]

Skaityti toliau

Keksiukai su uogiene

Keksiukai su uogiene

Ingredientai: *230g miltų *100g cukraus *2 a.š. kepimo miltelių *1 kiaušinis *100g sviesto *100ml pieno *100g mėgiamos uogienės Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Dubenyje išplakame kiaušinį, išlydytą sviestą ir pieną. Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Kiaušinio plakinį supilame į miltus ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Keksiukų kepimo formeles pusiau [...]

Skaityti toliau

Prancūziškų ragelių pudingas

Prancūziškų ragelių pudingas

Ingredientai: *12 nedidelių prancūziškų ragelių *400g grietinės *400ml pieno *70g cukraus *0,5 a.š. vanilės ekstrakto *1 kiaušinis * karamelinis padažas Gaminimas: Dubenyje sumaišome pieną, grietinę, cukrų ir vanilę. Dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname kol cukrus ištirpsta visą laiką maišydami. Ištirpus cukrui nuimame nuo ugnies ir 1 valandą paliekame šaldytuve, kad atvėstų. Į kepimo indą [...]

Skaityti toliau