RSSKategorija: Kiti desertai

Florentinai su kukurūzų dribsniais

Florentinai su kukurūzų dribsniais

Florentinai – nuostabus Italijos miesto vardu pavadintas skanumynas, gaminamas iš įvairiausių riešutų, džiovintų uogų bei vaisių, sėklų. Ingredientai: 250g kukurūzų dribsnių 120g žemės riešutų 60g razinų 60g džiovintų vyšnių 2 v.š. skysto medaus 350ml saldinto kondensuoto pieno 0,5 a.š. cinamono 0,02 a.š. druskos Gaminimas: Žemės riešutus trumpai paskrudiname orkaitėje ir nulupame žieveles. Dubenyje juos pasmulkiname [...]

Skaityti toliau

Šokoladinis pudingas (be kiaušinių)

Šokoladinis pudingas (be kiaušinių)

Ingredientai: *400ml kambario temperatūros pieno (+50-100ml) *2-3 v.š. kakavos (nesaldintos) *90-100g cukraus (galima dėti papildomai, jei norite saldesnio) *2 v.š. kukurūzų miltų *vanilės ar kito mėgstamo prieskonio Gaminimas: Puse pieno (būtinai kambario temperatūros) išplakame su kakava bei miltais. Plakti tiek, kad neliktu jokiu neišmaišytų gumuliukų. Kitą dalį pieno pilame į puodą kartu su cukrumi bei [...]

Skaityti toliau

Baltos duonos pudingas

Baltos duonos pudingas

Ingredientai: *450g baltos duonos (pyrago) *100g cukraus *4 kiaušiniai *130g grietinės *130ml pieno *0,3 a.š. malto muskato *40ml romo (nebūtina) *1 a.š. vanilės ekstrakto *0,25 a.š. druskos *1 a.š. riebalų Gaminimas: Pyragą supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, grietine, vanilės ekstraktu, romu, muskatu, cukrumi bei druska. [...]

Skaityti toliau

Imbierinis rabarbarų džemas

Imbierinis rabarbarų džemas

Ingredientai: *1kg rabarbarų *1kg cukraus *3 v.š. tarkuoto imbiero *2 v.š. citrinos sulčių Gaminimas: Rabarbarus nulupame ir supjaustome 1-2cm storio gabaliukais. Į puodą sudedame rabarbarus su cukrumi ir ant labai silpnos ugnies kaitiname maišydami, kol išsiskiria rabarbarų sultys ir cukrus ištirpsta. Supilame citrinų sultis ir sudedame tarkuotą imbierą. Išmaišome ir toliau ant silpnos ugnies kaitiname [...]

Skaityti toliau

Apelsinų ir mangų salotos su mėtomis

Apelsinų ir mangų salotos su mėtomis

Ingredientai: 4 apelsinai 2 mangai 50g mėtų 150g jogurto pusė citrinos 1 v.š. cukraus (nebūtina) Gaminimas: Mėtas pasmulkiname ir grūstuvėje sutrynę kartu su cukrumi bent pusvalandžiui paliekame šaldytuve. Apelsinus nulupame, suskirstome riekėlėmis ir tas riekeles pjauname pusiau. Mangus supjaustome šiaudeliais ir sudedame kartu su apelsinais. Į sutrintas mėtas pilame jogurtą visos citrinos sultis ir gerai [...]

Skaityti toliau

Kukurūzų miltų paplotėliai

Kukurūzų miltų paplotėliai

Ingredientai: *2 kiaušiniai *50g medaus *100ml pasukų *300g miltų (kepiniams) *0,5 a.š. vanilės *130g kukurūzų miltų *0,5 a.š. kepimo miltelių *0,25 a.š. druskos *2 v.š. cukraus *10 v.š. sviesto Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Dubenyje išplakame vieną kiaušinį kartu su pasukomis, medumi ir vanile. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kukurūzų [...]

Skaityti toliau

Apelsininis citrininis pyragas

Apelsininis citrininis pyragas

Ingredientai: 400g miltų (persijotų) 1,5 a.š. kepimo miltelių 0,25 a.š. sodos 0,25 a.š. druskos 120g sviesto 200g cukraus 2 kiaušiniai 1 a.š. citrinos žievelės 1 a.š. apelsino žievelės 250g vanilinio jogurto 1 a.š. citrinos sulčių 1 a.š. apelsinų sulčių 200g cukraus pudros 2 v.š. citrinų sulčių (glazūrai) 3 v.š. apelsinų sulčių (glazūrai) Gaminimas: Įkaitiname orkaitę [...]

Skaityti toliau

Panakota su medumi

Panakota su medumi

Ingredientai: *200ml grietinėlės (30%) *200ml pieno *100gr cukraus *4 a.š. želatinos *1,5 v.š. vandens *100g medaus *100ml vandens *1,5 a.š. želatinos (medaus želė) *0,25 a.š. druskos *+120g medaus Gaminimas: Į paruoštus panakotai indelius dedame po porą šaukštų medaus (120g) ir dedame į šaldytuvą. Dubenėlyje želatiną užpilame 1,5 v.š. vandens ir paliekame bent 10 minučių. Tuo [...]

Skaityti toliau

Šokoladiniai putėsiai (mousse)

Šokoladiniai putėsiai (mousse)

Ingredientai: *3 kiaušiniai *2 v.š. cukraus pudros *100g juodo šokolado *125g grietinėlės *0,05 a.š. druskos *1 v.š. amareto ar kito mėgiamo likerio (nebūtina) Gaminimas: Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų ir Dubenyje elektriniu plakikliu išplakame trynius su cukraus pudra. Į puodą su verdančiu vandeniu dedame kitą dubenį, kuriame ištirpdome šokoladą. Išlydytą šokoladą pilame į kiaušinių plakinį [...]

Skaityti toliau

Polenta su medumi ir riešutais

Polenta su medumi ir riešutais

Ingredientai: 600ml vandens 400ml pieno 300g kukurūzų miltų 100 medaus 50g graikinių riešutų 50g lazdyno riešutų 50g anakardžių riešutų 2 v.š. cukraus pudros Gaminimas: Puode užverdame pieną su vandeniu ir pamažu supilame kukurūzų miltus. Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Į paruoštą košę suberiame lazdyno bei anakardžių riešutus ir išmaišome. Polentą pilame į stačiakampio [...]

Skaityti toliau