Citrininė varškė

Citrininė varškė

Ingridientai

  • 2 pilni kiaušiniai
  • 8 kiaušinio tryniai
  • 1 puodelis cukraus
  • 2/3 puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 2 valg. š. nesūdyto sviesto, kambario temperatūros

Gaminimas

  1. Į prikaistuvį sudėkite lengvai plaktus kiaušinius, cukrų bei citrinų sultis. Viską sumaišykite.
  2. Virkite ant vidutinės – lengvos ugnies, nuolat maišydami, kol masė pasidarys lengvai želatininė.
  3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir po truputį dėkite sviestą. Nuolat maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
  4. Nukoškite viską per kuo smulkesnį koštuvą į stiklainį ar kokį kitą indą. Uždenkite maistine plėvele, prispausdami ją taip, kad liestųsi su varškės paviršiumi. Taip paviršiuje nesusiformuos odelė. Palikite apie 2 valandas, kad atvėstų.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*