
Čili dešrainiai
Ingredientai
- 1 arb. š. Druskos
- 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
- 2 valg. š. Garstyčių
- 1 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
- 60g Cheddar sūrio
- 450g Pomidorų padažo
- 450g Jautienos faršo
- 2vnt. Česnako skiltelių
- 1vnt. Svogūnų
- 4vnt. Dešrelių
- 4vnt. Dešrainių bandelių
Gaminimas
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi. Sudedame smulkintą svogūną bei česnaką ir pakepame apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Sudedame faršą ir dar pakepame apie 10 minučių, kol mėsa gražiai apskrus.
- Sudedame pomidorų padažą, aitriąsias paprikas, garstyčias ir dar patroškiname apie 15 minučių. Pagardiname druska bei pipirais.
- Kol čili troškinasi, kitame puode apie 5 minutes apverdame dešreles.
- Išimame jas, nusausiname ir apkepame keptuvėje arba grilyje. Labai tinka keptuvė su grotelėmis. Taip pat tokioje keptuvėje galima paskrudinti ir bandeles.
- Iškeptas dešreles dedame į bandeles, uždedame čili troškinio ir pabarstome sūriu.
- Skanaus!
VISO: 2064 kcal, 206g angliavandenių, 142g baltymų, 137g riebalų, 502mg cholesterolio.