Česnakinė vištiena baltojo vyno padaže

Česnakinė vištiena baltojo vyno padaže

Ingredientai

  • 1tbps Kvietinių miltų
  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 3tbps Sviesto
  • 0.4 arb. š. Juodųjų pipirų (maltų)
  • 1tbps Medaus
  • 2tbps Cukraus (rudojo)
  • 1 vnt. Citrinų
  • 40 vnt. Česnakų
  • 1tbps Čiobrelių
  • 1.5 vnt. Vyno (balto, sauso)
  • 3tbps Grietinėlės (36%)
  • 4 vnt. Vištienos šlaunelių

Gaminimas

  1. Bus reikalinga keptuvė, kurią galima dėti į orkaitę.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
  3. Įtriname paukštieną druska bei pipirais.
  4. Keptuvėje(kurią galima dėti į orkaitę) ant vidutinės ugnies ištirpiname 2 šaukštus sviesto.
  5. Sudedame vištieną odele į apačią ir gražiai apskrudiname. Po 3 minutes kiekvieną pusę.
  6. Išimame vištieną iš keptuvės ir atidedame į šoną.
  7. Ištirpiname keptuvėje likusį sviestą. Sudedame visas česnakų skilteles ir maišydami gražiai apskrudiname, kol pasidarys gražios auksinės spalvos.
  8. Supilame vyną ir maišydami nuo dugno nugrandome visus vištienos likučius.
  9. Įmaišome cukrų, medų bei čiobrelį ir vėl sudedame vištienos gabalėlius.
  10. Dedame keptuvę į orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių, kol vištiena pilnai iškeps.
  11. Išimame vištieną iš keptuvės, o pačią keptuvę vėl dedame ant viryklės.
  12. Įmaišome miltus, grietinėlę bei citrinos žievelę ir leidžiame užvirti padažui užvirti bei sutirštėti.
  13. Nuimame padažą nuo ugnies.
  14. Patiekiame vištieną su trintomis bulvėmis ir citrinos skiltele.
  15. Skanaus!

VISO: 2244 kcal, 122g angliavandenių, 150g baltymų, 133g riebalų, 828mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*