Benedikto kiaušiniai

Benedikto kiaušiniai

Ingredientai

Gaminimas

  1. Pirmiausia pasigaminame Hollandaise padažą. Užkaičiame puodą su nedideliu kiekiu vandens ant labai silpnos ugnies, kad vanduo vos vos virtų.
  2. Kitame puode ištirpiname sviestą.
  3. Imame karščiui atsparų indą ir sudedame kiaušinio trynius bei įpilame acto. Statome dubenį į puodą su verdančiu vandeniu. Dubuo neturi liestis su vandeniu, kitaip kiaušiniai išvirs. Imame plakimo šluotelę ir pradedame intensyviai maišyti kiaušinius. Maišome nuolat.
  4. Imame ir mažais kiekiai pilame sviestą. Būtinai nesustojame maišyti. Supylę sviestą turite gauti vientisą tirštą masę. Kai tik tai gausite, nuimkite dubenį nuo vandens. Įdėkite šiek tiek druskos ir paragaukite. Padažas turi būti ir sūrus, ir rūgštus. Jei trūksta rūgštumo, galima šiek tiek įspausti citrinų sulčių. Atidedame padažą į šoną.
  5. Kitame puode užverdame vandenį ir įmušame kiaušinius. Kad kiaušiniai neiširtų, vanduo turi vos vos virti. Verdame apie 3-4 minutes. Kaušinio trynys turi šiek tiek likti skystas. Kaip teisingai išvirti kiaušinius galite rasti čia. Išvirtus kiaušinius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingus skysčius.
  6. Įkaitiname keptuvę su lašeliu aliejaus ir sudedame šoninės juosteles. Apskrudiname ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kas sugertų nereikalingus riebalus.
  7. Perpjauname angliškas bandeles per pusę ir dedame į tą pačią keptuvę, kur kepė šonine. Trumpai apskrudiname bandeles iš abiejų pusių.
  8. Dedame bandeles į lėkštes. Uždedame skrudintos šoninės gabaliukus. Tuomet dedame po vieną kiaušinį ir ant viršaus pilame padažą.
  9. Skanaus!

VISO: 2493 kcal, 89g angliavandenių, 51g baltymų, 216g riebalų, 1227mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*