RSSKategorija: Patiekalai ir jų receptai

Sūrio padažas su špinatais

Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai: 100g špinatų 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio 2 v.š. sviesto 1 nedidelis svogūnas 1 skiltelė česnako 1 v.š. miltų (be kaupo) 200ml pieno druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes. Beriame miltus ir minutę kepame maišydami. Pilame pieną ir ant silpnos ugnies [...]

Skaityti toliau

Kalafiorų padažas užkandžiams

Kalafiorų padažas užkandžiams

Ingredientai: 1 kalafioras 4 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako 3 v.š. grietinės 70g tarkuoto parmezano sūrio 30g tarkuoto fermentinio sūrio 0,5 a.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nukošiame ir nusausiname. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintą [...]

Skaityti toliau

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Ingredientai: baltos sumuštinių duonos 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti) 150g mažų baltųjų pupelių (virtų) 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų 1 v.š. grietinės 40g svogūnų laiškų 2 skiltelės česnako 0,25 a.š. kario prieskonių 50g tarkuoto parmezano sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame). Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Lęšiai su šonine ir baravykais

Lęšiai su šonine ir baravykais

Ingredientai: 350g lęšių 200g rūkytos šoninės 300g šviežių baravykų 1 smulkintas poras 1 skiltelė česnako 2 lauro lapai druska ir pipirai Gaminimas: Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų). Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 [...]

Skaityti toliau

Karpio kepsnys su daržovėmis

Karpio kepsnys su daržovėmis

Ingredientai: 400g karpio filė 2 česnako skiltelės 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių 60g sviesto 2 svogūnai 2 morkos 200g šaldytų žirnelių 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad [...]

Skaityti toliau

Grybų ikrai

Grybų ikrai

Ingredientai: 2kg įvairių miško grybų 4 svogūnai 3 lauro lapai 3 morkos 10 žirnelių juodųjų pipirų 1,5 v.š. acto (9proc.) 350ml aliejaus 1 a.š. cukraus druska Gaminimas: Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame. Morkas nulupame ir sutarkuojame. [...]

Skaityti toliau

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Sumuštinis su ridikais bei ožkos sūriu

Ingredientai : grūdėtos sumuštinių duonos ar bandelė 2 ridikėliai minkšto ožkos  sūrio 0,5 v.š. graikinių riešutų 0,5 a.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Ridikėlius nuplauname ir supjaustome plonais diskeliais. Ant duonos riekės (jei naudojame bandelę – ją pjauname pusiau) dedame ožkos sūrio gabaliukus, supjaustytus 0,5 cm storio. Ant sūrio barstome truputį pasmulkintus riešutus (rankomis juos [...]

Skaityti toliau

Greita pomidorų salsa

Greita pomidorų salsa

Ingredientai: 4 pomidorai 1 svogūnas 1 geltona paprika 1 violetinis čili pipiras (jie truputį saldesni) 30g petražolių 0,25 a.š. cukraus 0,4 a.š. druskos 1 v.š. balzamiko acto 2 v.š. alyvuogių aliejaus pipirai Gaminimas: Nuluptą svogūną kartu su paprika (be sėklų), čili pipiru bei petražolėmis sudedame į elektrinį smulkintuvą ir pasmulkiname (bet ne itin smulkiai). Pomidorus [...]

Skaityti toliau