RSSKategorija: Patiekalai ir jų receptai

Sluoksniuota pikantiška silkė

Sluoksniuota pikantiška silkė

Ingredientai: 300g marinuotos silkės 200g poro 300g konservuotų kukurūzų majonezas 2 skiltelės česnako 100g skrudintų saulėgrąžų 200g pievagrybių aliejus pipirai Gaminimas: Silkės filė supjaustome mažais kubeliais. Porą bei pievagrybius susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Sudedame pievagrybius ir dar keletą minučių kepame. Iškepus paliekame, [...]

Skaityti toliau

Pupelių mišrainė su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Pupelių mišrainė su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 2 skardinės baltųjų pupelių 50ml aliejaus 1 v.š. citrinos sulčių 1 v.š. Dijon garstyčių 1 skiltelė česnako džiovintos petražolės 3 v.š. smulkintų graikinių riešutų 140g pelėsino sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Perplauname pupeles iš skardinių ir nuvarviname visą vandenį. Indelyje sumaišome aliejų, garstyčias, česnaką bei citrinų sultis. Įberiame druskos ir pipirų. Paruoštą padažą pilame [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Ingredientai: 5 virtos morkos 4 didelės virtos bulvės 5 virti kiaušiniai 3 svogūnai 2 skardinė tuno aliejuje majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Svogūną labai smulkiai sukapojame. Tuną truputį nusausiname. Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną [...]

Skaityti toliau

Tepamas ridikėlių kremas

Tepamas ridikėlių kremas

Ingredientai: 150g-200g smulkintų ridikėlių 80g sviesto (nebūtina) 200g lydyto sūrio 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų druskos Gaminimas: Sviestą išsukame kartu su lydytu sūriu (geriausia tai padaryti elektriniu maišytuvu). Sudedame smulkintus, geriausia tarkuotus, ridikėliu ir svogūnų laiškus, įberiame druskos ir dar kartą gerai išmaišome. 2-3 valandoms dedame į šaldytuvą. Patiekiame su balta ar juoda duona. Šis [...]

Skaityti toliau

Kopūstų ir grybų pyragas

Kopūstų ir grybų pyragas

Ingredientai tešlai: 350g miltų 200g kepinių margarino druska 2 kiaušiniai Ingredientai įdarui: 300g pjaustyto kopūsto 1 svogūnas aliejus 200g grybų 0,5 a.š. baziliko (+0,5 a.š. raudonėlio) druska ir pipirai Ingredientai papildomam įdarui: 150g lydyto sūrio 4 kietai virti kiaušiniai krapai ar bazilikai 1 kiaušinis Gaminimas: Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą margariną  ir jį ištriname miltuose. [...]

Skaityti toliau

Baravykų ragu

Baravykų ragu

Ingredientai: 1kg šviežių baravykų 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina) 1 poras 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas 1 a.š. šviežių čiobrelių 2 v.š. sviesto 200ml balto sauso vyno 300ml sultinio 200g grietinėlės druska ir pipirai Gaminimas: Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname). Poro baltąją dalį smulkiai [...]

Skaityti toliau

Užtepėlė su skumbre

Užtepėlė su skumbre

Ingredientai: 1 sūdyta skumbrė 200g lydyto sūrio be priedų 3 nedideli marinuoti agurkėliai 1 a.š. kaparėlių 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Žuvį išdarinėjame, išimame kaulus ir susmulkiname. Kaparėlius bei marinuotus agurkėlius smulkiai sukapojame. Dubenyje žuvį sumaišome su lydytu sūriu, kaparėliais, agurkėliais ir smulkintais krapais. Paskaniname druska bei pipirais. Ši užtepėlė su skumbre [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas makaronams

Sūrio padažas makaronams

Ingredientai: 100g Parmezano sūrio 200g Čederio sūrio (būtų galima jį pakeist fermentiniu) 400ml pieno 100ml juodo alaus 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Inde, kuriame gaminsime padažą išlydome sviestą ir suberiame miltus,kuriuos kepame vos minutę. Pilame pieną ir alų ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas ima tirštėti. Po kelių minučių [...]

Skaityti toliau

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Ingredientai: 0,5l marinuotų alyvuogių 200ml tyro alyvuogių aliejaus 0,5 a.š. džiovinto mairūno 0,5 a.š. džiovinto baziliko 2 šakelės šviežio rozmarino 0,5 a.š. džiovinto rozmarino 4 skiltelės česnako 5 švieži čiobreliai druska Gaminimas: Alyvuoges gerai nusausiname, kad neliktų marinato. Aliejų sumaišome su džiovintais prieskoniais (geriausia juos grūstuve sutrinti) bei trupučiu druskos. Suberiame alyvuoges į stiklainį ir [...]

Skaityti toliau