RSSKategorija: Patiekalai ir jų receptai

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Karštos orzo salotos su keptais pomidorais

Karštos orzo salotos su keptais pomidorais

Ingredientai: 200g virtų orzo makaronų 100g vištienos krūtinėlės 100g mozzarella sūrio 10 vyšninių pomidorų 3 v.š. aliejaus 2-3 skiltelės česnako 0,25 a.š. džiovinto raudonėlio pankolio gabaliukas (nebūtina) 0,25 a.š. džiovintų čiobrelių druska ir pipirai Gaminimas: Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame makaronus. Pomidorus pjauname pusiau, pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome trupučiu aliejaus, sudedame į kepimo skardą [...]

Skaityti toliau

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Ingredientai: 350g makaronų 400g vištienos kulšelių 2 morkos 4 skiltelės česnako 4 v.š. grietinės 70ml sultinio 30g krapų 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos kulšeles išverdame. Makaronus išerdame, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morkas supjaustome griežinėliais. Svogūną, česnakus bei krapus susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame vištos kulšeles, truputį smulkinto [...]

Skaityti toliau

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Ingredientai: 1 kg lydekos (geriau visa lydeka) 4 pomidorai 30 g bazilikų 200g grietinėlės 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 0,5 v.š. citrinos sulčių 4 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Kol žuvis [...]

Skaityti toliau

Naminis paštetas

Naminis paštetas

Tikrai nepaprasto skonio naminis paštetas,kurį labai lengvai paruošite. Ingredientai: 200g vištienos kepenėlių 200g sviesto 200g svogūnų  druska ir pipirai Gaminimas: Pirmiausia 2 v.š. sviesto pakepame smulkiai pjaustytus svogūnus,svogūnų nereiktų perkepti. 1 v.š. svieste pakepti kepenėles. Jas kepti taip pat neilgai,kad neperkeptų. Į indą sukrėsti svogūnus,keptas kepenėles bei likusį sviestą ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Pagardinti [...]

Skaityti toliau

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Avgolemono sriuba

Avgolemono sriuba

Avgolemonas – tai yra graikiška sriuba, gaminama iš kiaušinių, citrinų sulčių ir vištienos sultinio: elektriniu maišytuvu visi produktai išmaišomi ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol sultinys sutirštėja. Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų: 1l vištienos sultinio 2 kiaušinių 2 citrinų Kiti produktai: 100g smulkintos virtos vištienos 100g Orzo makaronų (makaronai, savo forma primenantys ryžius) 1 [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Ingredientai: 5 pomidorai 1,5l sultinio 3 v.š. sviesto/aliejaus 200g kopūsto 2 skiltelės česnako pusė svogūno druska ir pipirai Gaminimas: Puode išlydome sviestą ir dedame susmulkintus svogūnus bei česnakus. Kepame apie 2 minutes ir tada sudedame pjaustytą kopūstą. Kepame apie 5 minutes dažnai maišydami. Tuo metu verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, kad nusiluptų odelė (nors tai nebūtina) [...]

Skaityti toliau