RSSKategorija: Patiekalai ir jų receptai

Sluoksniuotos vištienos ir kukurūzų salotos

Sluoksniuotos vištienos ir kukurūzų salotos

Ingredientai: 500g kininio kopūsto 4 skiltelės česnako 400g virtos ar keptos vištienos 480g kukurūzų majonezas citrinos sultys 100g skrebučių druska ir pipirai Gaminimas: Vištieną susmulkiname, jei nebuvo barstyta prieskoniais – pabarstome druska ir pipirais. Kininį ir kopūstą supjaustome smulkiai ir pašlakstome citrinos sultimis. Kukurūzus nusausiname ir inde sumaišome su smulkintu česnaku bei majonezu (majonezo dedame [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Ingredientai: 5 virtos morkos 4 didelės virtos bulvės 5 virti kiaušiniai 3 svogūnai 2 skardinė tuno aliejuje majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Svogūną labai smulkiai sukapojame. Tuną truputį nusausiname. Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną [...]

Skaityti toliau

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Ingredientai: 800g bulvių 200ml pieno 2 kiaušiniai 1 svogūnas 150g juostelėmis pjaustyto kumpio 100g miltų 1,5 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame, perpjauname pusiau  ir supjaustome riekutėmis. Nuluptą ir susmulkintą svogūną dedame į keptuvę ir su sviestu kepame apie 3 minutes. Sudedame kumpį ir dar kelias minutes kepame. Į keptuvę dedame bulves, kurias [...]

Skaityti toliau

Florentinai su kukurūzų dribsniais

Florentinai su kukurūzų dribsniais

Florentinai – nuostabus Italijos miesto vardu pavadintas skanumynas, gaminamas iš įvairiausių riešutų, džiovintų uogų bei vaisių, sėklų. Ingredientai: 250g kukurūzų dribsnių 120g žemės riešutų 60g razinų 60g džiovintų vyšnių 2 v.š. skysto medaus 350ml saldinto kondensuoto pieno 0,5 a.š. cinamono 0,02 a.š. druskos Gaminimas: Žemės riešutus trumpai paskrudiname orkaitėje ir nulupame žieveles. Dubenyje juos pasmulkiname [...]

Skaityti toliau

Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai: 1 vidutinio dydžio kopūstas 1 svogūnas 6 dideli pievagrybiai 2 kiaušiniai 100g manų kruopų 2 v.š. džiūvėsių 1 v.š. smulkintų petražolių 0,5 a.š. smulkintų krapų 1 v.š. sviesto aliejus kepimui druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų). Svogūną susmulkiname ir [...]

Skaityti toliau

Daržovių sriuba su lydytu sūriu

Daržovių sriuba su lydytu sūriu

Ingredientai: 170g lydyto sūrio be priedų 1 morka 1 didelė bulvė 100g  kukurūzų (virtų ar konservuotų) 100g šaldytų žirnelių 100g šaldytų šparaginių pupelių 200g brokolio 1,5l sultinio druska ir pipirai Gaminimas: Bulvę bei morką nulupame ir supjaustome vienodo dydžio kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu, kur verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių sudedame [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas su špinatais

Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai: 100g špinatų 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio 2 v.š. sviesto 1 nedidelis svogūnas 1 skiltelė česnako 1 v.š. miltų (be kaupo) 200ml pieno druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes. Beriame miltus ir minutę kepame maišydami. Pilame pieną ir ant silpnos ugnies [...]

Skaityti toliau

Kalafiorų padažas užkandžiams

Kalafiorų padažas užkandžiams

Ingredientai: 1 kalafioras 4 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako 3 v.š. grietinės 70g tarkuoto parmezano sūrio 30g tarkuoto fermentinio sūrio 0,5 a.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nukošiame ir nusausiname. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintą [...]

Skaityti toliau

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Pupelių-žirnelių užkanda su skrudinta duona

Ingredientai: baltos sumuštinių duonos 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti) 150g mažų baltųjų pupelių (virtų) 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų 1 v.š. grietinės 40g svogūnų laiškų 2 skiltelės česnako 0,25 a.š. kario prieskonių 50g tarkuoto parmezano sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame). Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame [...]

Skaityti toliau