RSSKategorija: Patiekalai ir jų receptai

Klasikinis sūrainis

Klasikinis sūrainis

Ingridientai: 4 mėsainių bandelės 500g kapotos jautienos 8 riekelės čederio sūrio 50g majonezo 70g pomidorų padažo 4 lapai gūžinių salotų 1/2 smulkinto svogūno Pipirų Druskos Gaminimas: Į mėsą įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite 4 bandelės dydžio kepsnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepsnelius. Kepkite po 3-5 minutes kiekvieną pusę. Bandeles perpjaukite [...]

Skaityti toliau

Baltas sviestinis padažas

Baltas sviestinis padažas

Ingridientai: 250ml vandens 1/3 puodelio (50g) „Shallots“ susmulkintų svogūnų 1/2 arb. šaukšto maltų pipirų 1/2 arb. šaukšto druskos 1/2 puodelio (125ml) baltojo vyno acto 2 valg. šaukštai (30g) grietinėlės 300g sviesto be druskos   Šis padažas puikiai tinka prie daržovių, žuvies ar su jūros gėrybėmis   Gaminimas: 1. Užkaičiame prikaistuvį ir sumaišome vandenį, svogūnus, pipirus, [...]

Skaityti toliau

Pomidorų padažas

Pomidorų padažas

Ingridientai: 500g pomidorų 1 smulkintas svogūnas 1 smulkinta česnako skiltelė Aitriųjų paprikų pagal skonį 1 valg. šaukštas vyno acto 100g cukraus miltelių Žiupsnelis druskos Žiupsnelis maltų pipirų Gaminimas: Sudėkite pomidorus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelė. Nulupkite ją, iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą kartu su kitais [...]

Skaityti toliau

Silkės ir bulvių mišrainė

Silkės ir bulvių mišrainė

Ingredientai: 300g silkės filė 4 virtos bulvės 100g fermentinio sūrio 3 kietai virti kiaušiniai majonezas druska ir pipirai 1 v.š. smulkintų svogūnų laiškų Gaminimas: Silkės file supjaustome nedideliais gabaliukais. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Kiaušinius nulupame ir smulkiai sukapojame (ar sutarkuojame stambia tarka). Fermentinį sūrį sutarkuojame. Dubenyje sumaišome silkę, bulves, kiaušinius, sūrį su majonezu, [...]

Skaityti toliau

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Ingredientai: 400g faršo 100g virtų ryžių 400g kopūsto 1 didelė morka 2 svogūnai 1 pomidorai 1 kiaušinis 1 a.š. džiovintų krapų 2 v.š. grietinės 4 v.š. pomidorų padažo 3 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu. Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais. [...]

Skaityti toliau

Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)

Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)

Tahini, arba kitaip sezamų sviestas, tai  grūstų arba sumaltų sezamo sėklų pasta. Šis pagardas naudojamas humuso gaminime, padažams gardinti. Ingredientai: 150g sezamo sėklų 2 v.š. vandens 4 v.š. aliejaus druska (nebūtina) Gaminimas: Sezamo sėklas suberiame į keptuvę (be jokių riebalų) ir ant nedidelės ugnies skrudiname visą laiką maišydami sėklas. Sezamui švelniai parudavus nuimame nuo ugnies. [...]

Skaityti toliau

Dešrelių troškinys su kopūstais

Dešrelių troškinys su kopūstais

Ingredientai: 5 storos rūkytos dešrelės 5 bulvės 400g pjaustyto kopūsto 2 svogūnai 2 morkos 300ml vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę. Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Dideliame dubenyje sumaišome pakeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, pjaustytus kopūstus bei pjaustytas dešreles. Pabarstome druska ir pipirais. Viską sudedame [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir cukinijų kugelis

Bulvių ir cukinijų kugelis

Ingredientai: 6 bulvės 1 pusė didelės cukinijos 1 svogūnas 4 česnako skiltelės 2 v.š. miltų aliejus druska Gaminimas: Bulves, česnakus bei svogūną nulupame. Išimame cukinijos sėklas. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame visas daržoves. Dedame miltus bei druskos ir gerai viską išmaišome. Kepimo skardą ištepame riebalais ir supilame paruoštą daržovių masę. (Geriausia naudoti silikoninę kepimo formą). Kugelį [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota pikantiška silkė

Sluoksniuota pikantiška silkė

Ingredientai: 300g marinuotos silkės 200g poro 300g konservuotų kukurūzų majonezas 2 skiltelės česnako 100g skrudintų saulėgrąžų 200g pievagrybių aliejus pipirai Gaminimas: Silkės filė supjaustome mažais kubeliais. Porą bei pievagrybius susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Sudedame pievagrybius ir dar keletą minučių kepame. Iškepus paliekame, [...]

Skaityti toliau

Pupelių mišrainė su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Pupelių mišrainė su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 2 skardinės baltųjų pupelių 50ml aliejaus 1 v.š. citrinos sulčių 1 v.š. Dijon garstyčių 1 skiltelė česnako džiovintos petražolės 3 v.š. smulkintų graikinių riešutų 140g pelėsino sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Perplauname pupeles iš skardinių ir nuvarviname visą vandenį. Indelyje sumaišome aliejų, garstyčias, česnaką bei citrinų sultis. Įberiame druskos ir pipirų. Paruoštą padažą pilame [...]

Skaityti toliau