RSSKategorija: Patiekalai ir jų receptai

Pica su namine dešra ir pomidorais

Pica su namine dešra ir pomidorais

Ingridientai: Picos pagrindas 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus 1 raudonasis svogūnas 2 česnako skiltelės 5 valg. šaukštai pomidorų tyrės Žiupsnelis cukraus 2 naminės dešros (lengvai virtos) 50 g tarkuoto sūrio Bazilikas Druska Pipirai Gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką. Pakepkite 5 min, kol suminkštės. Pomidorų tyrę pagardinkite cukrumi, [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

  Ingridientai Kepsniui: 2 gabaliukai kiaulienos nugarinės su šonkauliais Alyvuogių aliejus 2 česnako skiltelės Keletas čiobrelio šakelių 1 valg. šaukštas sviesto Garnyrui: Alyvuogių aliejus 1 raudonasis svogūnas 2 paprikos 1 valg. šaukštas rudojo cukraus 1 valg. šaukštas vyno acto 2 valg. šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus Keletas baziliko lapelių Druska Pipirai Ruošiame paprikas: Keptuvėje įkaitiname [...]

Skaityti toliau

Paprastas čili

Paprastas čili

  Ingridientai: 400g jautienos faršo 0,5 kg pomidorų 1 svogūnas 2 raudonieji čili pipirai 100g pomidorų padažo arba kečupo druska pipirai Gaminimas: 1. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir čili pipirus. Jei mėgstate aštriau, tuomet pipirus palikite su sėklomis. 2. Sudėkite pomidorus į didelį puodą ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelės. Odeles nulupkite, o pomidorus supjaustykite [...]

Skaityti toliau

Tirštas bananų kokteilis

Tirštas bananų kokteilis

  Ingridientai: 2 bananai 1/2 puodelio vanilinio jogurto 1/2 puodelio pieno 2 arb. šaukšteliai medaus Cinamonas 1 puodelis ledo kubelių Susmulkiname ledo kubelius. Kuo smulkesnis ledas tuo skaniau. Į elektrinį kokteilių plaktuvą dedame smulkintą ledą ir likusius ingridientus. Įberiame cinamono pagal skonį. Gerai išplakame ir supilame į stiklines. Patartina patiekti iš karto, kol dar ledukai [...]

Skaityti toliau

Menkė pomidorų ir čiobrelių padaže

Menkė pomidorų ir čiobrelių padaže

Ingridientai: 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus 1 svogūnas 400g konservuotų smulkintų pomidorų 1 arb. šaukštelis rudo cukraus Keletas čiobrelio šakelių 1 valg. šaukštas sojų padažo 4 menkės filė gabaliukai Jei neturite menkės, šiam patiekalui puikiai tinka bet kokia baltos žuvies filė. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite 5-8 minutes, kol pasidarys lengvai rudi. Sudėkite pomidorus, cukrų, [...]

Skaityti toliau

Tradicinis majonezas

Tradicinis majonezas

Ingridientai: 3 dideli kiaušinio tryniai 1 1/2 arb. šaukšto Dijon garstyčių 1 valg. šaukštas vyno acto Žiupsnelis druskos Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų 2 puodeliai (apie 470ml) alyvuogių aliejaus Gaminimas: Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, garstyčias, prieskonius bei vyno actą ir viską gerai išmaišykite šluotele. Toliau nuolat maišant po truputį pilkite aliejų mažais kiekiais. Majonezui įgavus [...]

Skaityti toliau

Picos padas

Picos padas

Ingridientai: 500g miltų 1 arb. šaukštelis cukraus 2 arb. šaukšteliai sausų mielių 1 arb. šaukštelis druskos 350ml šilto vandens 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus   Gaminimas: Pagal aukščiau išvardintus ingridientus galima iškepti dvi picas. Persijojame miltus į didelį dubenį. Sumaišome su cukrumi, druska, mielėmis bei alyvuogių aliejumi. Supilame šiltą vandenį ir maišome kol tešla ims [...]

Skaityti toliau

Klasikinis sūrainis

Klasikinis sūrainis

Ingridientai: 4 mėsainių bandelės 500g kapotos jautienos 8 riekelės čederio sūrio 50g majonezo 70g pomidorų padažo 4 lapai gūžinių salotų 1/2 smulkinto svogūno Pipirų Druskos Gaminimas: Į mėsą įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite 4 bandelės dydžio kepsnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepsnelius. Kepkite po 3-5 minutes kiekvieną pusę. Bandeles perpjaukite [...]

Skaityti toliau

Baltas sviestinis padažas

Baltas sviestinis padažas

Ingridientai: 250ml vandens 1/3 puodelio (50g) „Shallots“ susmulkintų svogūnų 1/2 arb. šaukšto maltų pipirų 1/2 arb. šaukšto druskos 1/2 puodelio (125ml) baltojo vyno acto 2 valg. šaukštai (30g) grietinėlės 300g sviesto be druskos   Šis padažas puikiai tinka prie daržovių, žuvies ar su jūros gėrybėmis   Gaminimas: 1. Užkaičiame prikaistuvį ir sumaišome vandenį, svogūnus, pipirus, [...]

Skaityti toliau

Pomidorų padažas

Pomidorų padažas

Ingridientai: 500g pomidorų 1 smulkintas svogūnas 1 smulkinta česnako skiltelė Aitriųjų paprikų pagal skonį 1 valg. šaukštas vyno acto 100g cukraus miltelių Žiupsnelis druskos Žiupsnelis maltų pipirų Gaminimas: Sudėkite pomidorus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelė. Nulupkite ją, iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą kartu su kitais [...]

Skaityti toliau