RSSKategorija: Padažai

Pomidorų padažas

Pomidorų padažas

Ingridientai: 500g pomidorų 1 smulkintas svogūnas 1 smulkinta česnako skiltelė Aitriųjų paprikų pagal skonį 1 valg. šaukštas vyno acto 100g cukraus miltelių Žiupsnelis druskos Žiupsnelis maltų pipirų Gaminimas: Sudėkite pomidorus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelė. Nulupkite ją, iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą kartu su kitais [...]

Skaityti toliau

Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)

Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)

Tahini, arba kitaip sezamų sviestas, tai  grūstų arba sumaltų sezamo sėklų pasta. Šis pagardas naudojamas humuso gaminime, padažams gardinti. Ingredientai: 150g sezamo sėklų 2 v.š. vandens 4 v.š. aliejaus druska (nebūtina) Gaminimas: Sezamo sėklas suberiame į keptuvę (be jokių riebalų) ir ant nedidelės ugnies skrudiname visą laiką maišydami sėklas. Sezamui švelniai parudavus nuimame nuo ugnies. [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas makaronams

Sūrio padažas makaronams

Ingredientai: 100g Parmezano sūrio 200g Čederio sūrio (būtų galima jį pakeist fermentiniu) 400ml pieno 100ml juodo alaus 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Inde, kuriame gaminsime padažą išlydome sviestą ir suberiame miltus,kuriuos kepame vos minutę. Pilame pieną ir alų ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas ima tirštėti. Po kelių minučių [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas su špinatais

Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai: 100g špinatų 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio 2 v.š. sviesto 1 nedidelis svogūnas 1 skiltelė česnako 1 v.š. miltų (be kaupo) 200ml pieno druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes. Beriame miltus ir minutę kepame maišydami. Pilame pieną ir ant silpnos ugnies [...]

Skaityti toliau

Saldžiarūgštis padažas

Saldžiarūgštis padažas

Šis padažas dažniausiai vartojamas su vištienos ar kinietiškais patiekalais. Ingredientai: 3 v.š. medaus 2 vnt laimų (ar citrinų) 2 v.š. sojų padažo Gaminimas labai paprastas: į dubenėlį išspausti laimus ir sultyse ištirpinti medų bei įpilti 2 v.š. sojų padažo. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant patiekalo.

Skaityti toliau

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako, 2 saujos baziliko lapų, 2 saujos špinatų lapų, 60g  paskrudintų pinijų riešutų, 1 gera saujatarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio, 150ml alyvuogių aliejaus, druska Gaminimas: Užverdame pusę litro vandens ir juo perpilame špinatus.

Skaityti toliau

Karamelinis padažas

Karamelinis padažas

Ingredientai: 80g sviesto 230g rudojo cukraus 100g nesaldinto kondensuoto pieno 2-3 v.š. vandens 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų, druską bei pilame vandenį. Ant vidutinės ugnies kaitiname viską apie 7 minutes. Suformavus karamelei – pilame viską į kondesuotą pieną ir gerai išmaišome. Šis padažas tiks paskaninti įvairius desertus.

Skaityti toliau

Pomidorų ir paprikų padažas žiemai

Pomidorų ir paprikų padažas žiemai

Ingredientai: 1,5kg pomidorų 1kg raudonų/geltonų paprikų 4 skiltelės česnako 100ml aliejaus 40ml acto 0,25 a.š. maltos kalendros 2 v.š. cukraus 1,5 v.š. druskos pipirai Gaminimas: Paprikas nuvalome ir sumalame. Pomidorus nublančiruojame ir nulupę juos sumalame. Česnakus ir svogūną nulupame ir supjaustome. Įkaitiname gilią keptuvę su aliejumi ir sudedame svogūną bei česnakus, suberiame kalendrą ir kepame [...]

Skaityti toliau

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Ingredientai: *3 kiaušinio tryniai *2 v.š. raudono vyno acto *150g sviesto *3 v.š. peletrūno acto *1 šviežias svogūnas *1 v.š. džiovinto peletrūno *1 v.š. petražolių *druska ir pipirai Gaminimas: Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą [...]

Skaityti toliau

Česnakinis pomidorų padažas žiemai

Česnakinis pomidorų padažas žiemai

Ingredientai: 1,5kg pomidorų 10 česnako skiltelių 1 svogūnas 0,5 a.š. čili pipiro 100ml aliejaus 50ml acto 1,5 v.š. cukraus 2 v.š. druskos pipirai Gaminimas: Česnakus nulupame ir sukapojame. Svogūną nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Pomidorus nublančiruojame ir nulupame odelę. Pomidorus sumalame. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame pusę česnakų, kuriuos ant vidutinės ugnies kepame apie [...]

Skaityti toliau