RSSKategorija: Mišrainės

Kiaušinių salotos su avokadu ir paprika

Kiaušinių salotos su avokadu ir paprika

Ingredientai: 4 kietai virti kiaušiniai 1 avokadas 150g marinuotu paprikų 1 skiltelė česnako 3 v.š. aliejaus nuo paprikų druska ir pipirai Gaminimas: Kaiušinius ir avokadus ulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Įspaudžiame skiltelę česnako, beriame druskos ir pipirų. Dedame 3-4 v.š. marinuotų paprikų ir pilame aliejaus, kuriame buvo marinuojama paprika. Viską sumaišome ir patiekiame kaip užkandį. [...]

Skaityti toliau

Mišrainė su rūkyta lydeka

Mišrainė su rūkyta lydeka

Ingredientai: 300g rūkytos lydekos 150g virtų ryžių 2 v.š. kaparėlių pusė raudonos paprikos 30g šviežių krapų 2 nedideli agurkai 50g fermentinio sūrio majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Rūkytą žuvį susmulkiname. Papriką ir agurkus supjaustome nedideliais kvadratukais. Fermentinį sūrį sutarkuojame. Krapus supjaustome. Kaparėlius perpjauname pusiau. Didesniame dubenyje sumaišome visus ingredientus kartu su žiupsneliu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Šparaginių pupelių ir bulvių mišrainė

Šparaginių pupelių ir bulvių mišrainė

Ingredientai: 250g šparaginių pupelių (pusę žalių,pusę geltonų) 400g šviežių mažų bulvių 2 skiltelės česnako 1 svogūnas (ir sauja svogūnų laiškų) 50g petražolių 50g pekorino sūrio 3 v.š. Hellman’s majonezo 1 v.š. baltojo vyno acto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje (su lupenomis). Ankštines pupeles sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame [...]

Skaityti toliau

Pupelių mišrainė su feta sūriu

Pupelių mišrainė su feta sūriu

Ingredientai: *200g virtų mažų baltų pupelių *120g feta sūrio *70-80g poro *3 v.š. aliejaus *1 skiltelė česnako *druska Gaminimas: Porą susmulkiname. Feta sūrį supjaustome kubeliais. Sudedame į dubenį pupeles, porą, feta sųrį, ėspaudžiame česnako skiltelę, beriame druskos ir, užpilę aliejumi, viską išmaišome. Prieš patiekdami palaikome šaldytuve bent 15 minučių. Patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau

Pikantiška mišrainė su krabų lazdelėmis

Pikantiška mišrainė su krabų lazdelėmis

Ingredientai: 6 krabų lazdelės 2 kiaušiniai 1 skiltelė česnako 150g fermentinio sūrio 3 v.š. majonezo druska ir pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname ir nulupę sutarkuojame kartu su fermentiniu sūriu. Krabų lazdeles ir česnako skiltelę labai smulkiai supjaustome ir sudedame į dubenį su sūriu ir kiaušiniu. Beriame druskos ir pipirų bei viską išmaišome su majonezu. [...]

Skaityti toliau

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Ingredientai: 4 virti burokėliai 200g virtų baltų pupelių 3 rauginti agurkai 1 svogūnas 3 v.š. majonezo druska ir pipirai Gaminimas: Burokėlius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Agurkus supjaustome tokio pat dydžio kubeliais. Į dubenį sudedame burokėlius, agurkus ir virtas pupeles. Suberiame labai susmulkintą svogūną, beriame druskos ir pipirų ir viską išmaišome su majonezu. Burokėlių mišrainę [...]

Skaityti toliau

Greita grybų mišrainė

Greita grybų mišrainė

Ingredientai: 300g virtų miško grybų 1 svogūnas 2-3 virtos bulvės 2 v.š. majonezo 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Virtus grybus sudedame į dubenį. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, svogūną susmulkiname ir viską sudedame į dubenį su grybais. Užpilame aliejumi, beriame druskos ir pipirų ir viską išmaišome su majonezu. Patiekiame iškart kaip užkandį.

Skaityti toliau

Balta mišrainė

Balta mišrainė

Ingredientai: 6 virtos nuluptos bulvės 2 virtos morkos 250g konservuotų žirnelių 2 rauginti agurkai 150g majonezo druska ir pipirai Gaminimas: Bulves ir morkas supjaustome mažais kubeliais. Raugintus agurkus supjaustome nedideliais kubeliais ir nusausiname. Žirnelius taip pat nusausiname. Dubenyje viską sumaišome su majonezu ir paskaniname druska ir pipirais. Baltą mišrainę patiekiame kaip užkandį.

Skaityti toliau

Ryžių mišrainė su kumpiu

Ryžių mišrainė su kumpiu

Ingredientai: *200g plikytų ryžių *1 poras *200g karšto rūkymo kumpio *70-100g majonezo *0,5 a.š. cukraus *0,5 a.š. citrinos sulčių *1 a.š. aliejaus *druska ir pipirai Gaminimas: Ryžius išverdame, perpilame šaltu vandeniu, nusausiname ir dubenyje sumaišome su šaukšteliu aliejaus. Kumpį supjaustome nedideliais kubeliais. Porus susmulkiname ir kartu su kumpiu sudedame į dubenį su ryžiais. Beriame cukrų, [...]

Skaityti toliau

Bulvių mišrainė

Bulvių mišrainė

Ingredientai: 6 bulvės 3 kiaušiniai 30g svogūnų laiškų 2 saliero lapkočiai 4 v.š. majonezo 0,5 a.š. acto 0,5 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Neluptas bulves ir kiaušinius išverdame, atvėsiname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Salierą ir svogūnų laiškus susmulkiname ir sudedame į dubenį su bulvėmis ir kiaušiniu. Beriame prieskonius, užpilame actu ir išmaišome viską su [...]

Skaityti toliau