RSSKategorija: Karšti patiekalai

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Lęšiai su šonine ir baravykais

Lęšiai su šonine ir baravykais

Ingredientai: 350g lęšių 200g rūkytos šoninės 300g šviežių baravykų 1 smulkintas poras 1 skiltelė česnako 2 lauro lapai druska ir pipirai Gaminimas: Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų). Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 [...]

Skaityti toliau

Karpio kepsnys su daržovėmis

Karpio kepsnys su daržovėmis

Ingredientai: 400g karpio filė 2 česnako skiltelės 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių 60g sviesto 2 svogūnai 2 morkos 200g šaldytų žirnelių 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad [...]

Skaityti toliau

Grybų ikrai

Grybų ikrai

Ingredientai: 2kg įvairių miško grybų 4 svogūnai 3 lauro lapai 3 morkos 10 žirnelių juodųjų pipirų 1,5 v.š. acto (9proc.) 350ml aliejaus 1 a.š. cukraus druska Gaminimas: Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame. Morkas nulupame ir sutarkuojame. [...]

Skaityti toliau

Greita pomidorų salsa

Greita pomidorų salsa

Ingredientai: 4 pomidorai 1 svogūnas 1 geltona paprika 1 violetinis čili pipiras (jie truputį saldesni) 30g petražolių 0,25 a.š. cukraus 0,4 a.š. druskos 1 v.š. balzamiko acto 2 v.š. alyvuogių aliejaus pipirai Gaminimas: Nuluptą svogūną kartu su paprika (be sėklų), čili pipiru bei petražolėmis sudedame į elektrinį smulkintuvą ir pasmulkiname (bet ne itin smulkiai). Pomidorus [...]

Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai: 2 sūdytos silkės su galvomis 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 0,5 a.š. džiovintų krapų 0,25 a.š. cukraus pipirai aliejus Gaminimas: Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų. Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar [...]

Skaityti toliau

Kuskusas su miško grybais

Kuskusas su miško grybais

Ingredientai: stiklinė kuskuso 300g įvairių miško grybų 50ml grietinėlės 1 v.š. sviesto 2 v.š. aliejaus 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 0,25 a.š. dašio 1 a.š. šviežių čiobrelių 20g šviežių petražolių 1 lauro lapas druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome. Kuskusą supilame į dubenį, beriame dašio prieskonius, truputį druskos, pusę šaukštelio čiobrelių iš [...]

Skaityti toliau

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Ingredientai: 1,5kg vištos (kulšelių, krūtinėlės, sparnelių ir t.t.) 500ml kokosų pieno 4 v.š. Dižono garstyčių 200ml sauso balto vyno 2 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 150g smulkinto poro 30g petražolių druska ir pipirai Gaminimas: Jei naudojame visą vištą – supjaustome. Į puodą dedame sviestą ir jame apie 6 minutes pakepiname porus. Po kelių minučių dedame [...]

Skaityti toliau

Pasakiška daržovių košė

Pasakiška daržovių košė

Ingredientai: 5 bulvės 1 morka 350g cukinijos 1 didelis svogūnas 100ml pieno 2 v.š. sviesto šakelė šviežių krapų pusė saliero lapkočio druska Gaminimas: Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą [...]

Skaityti toliau

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau