RSSKategorija: Karšti patiekalai

Klasikinis sūrainis

Klasikinis sūrainis

Ingridientai: 4 mėsainių bandelės 500g kapotos jautienos 8 riekelės čederio sūrio 50g majonezo 70g pomidorų padažo 4 lapai gūžinių salotų 1/2 smulkinto svogūno Pipirų Druskos Gaminimas: Į mėsą įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite 4 bandelės dydžio kepsnelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepsnelius. Kepkite po 3-5 minutes kiekvieną pusę. Bandeles perpjaukite [...]

Skaityti toliau

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Ingredientai: 400g faršo 100g virtų ryžių 400g kopūsto 1 didelė morka 2 svogūnai 1 pomidorai 1 kiaušinis 1 a.š. džiovintų krapų 2 v.š. grietinės 4 v.š. pomidorų padažo 3 v.š. aliejaus 2 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu. Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais. [...]

Skaityti toliau

Dešrelių troškinys su kopūstais

Dešrelių troškinys su kopūstais

Ingredientai: 5 storos rūkytos dešrelės 5 bulvės 400g pjaustyto kopūsto 2 svogūnai 2 morkos 300ml vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę. Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Dideliame dubenyje sumaišome pakeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, pjaustytus kopūstus bei pjaustytas dešreles. Pabarstome druska ir pipirais. Viską sudedame [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir cukinijų kugelis

Bulvių ir cukinijų kugelis

Ingredientai: 6 bulvės 1 pusė didelės cukinijos 1 svogūnas 4 česnako skiltelės 2 v.š. miltų aliejus druska Gaminimas: Bulves, česnakus bei svogūną nulupame. Išimame cukinijos sėklas. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame visas daržoves. Dedame miltus bei druskos ir gerai viską išmaišome. Kepimo skardą ištepame riebalais ir supilame paruoštą daržovių masę. (Geriausia naudoti silikoninę kepimo formą). Kugelį [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota pikantiška silkė

Sluoksniuota pikantiška silkė

Ingredientai: 300g marinuotos silkės 200g poro 300g konservuotų kukurūzų majonezas 2 skiltelės česnako 100g skrudintų saulėgrąžų 200g pievagrybių aliejus pipirai Gaminimas: Silkės filė supjaustome mažais kubeliais. Porą bei pievagrybius susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Sudedame pievagrybius ir dar keletą minučių kepame. Iškepus paliekame, [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau

Kopūstų ir grybų pyragas

Kopūstų ir grybų pyragas

Ingredientai tešlai: 350g miltų 200g kepinių margarino druska 2 kiaušiniai Ingredientai įdarui: 300g pjaustyto kopūsto 1 svogūnas aliejus 200g grybų 0,5 a.š. baziliko (+0,5 a.š. raudonėlio) druska ir pipirai Ingredientai papildomam įdarui: 150g lydyto sūrio 4 kietai virti kiaušiniai krapai ar bazilikai 1 kiaušinis Gaminimas: Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą margariną  ir jį ištriname miltuose. [...]

Skaityti toliau

Baravykų ragu

Baravykų ragu

Ingredientai: 1kg šviežių baravykų 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina) 1 poras 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas 1 a.š. šviežių čiobrelių 2 v.š. sviesto 200ml balto sauso vyno 300ml sultinio 200g grietinėlės druska ir pipirai Gaminimas: Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname). Poro baltąją dalį smulkiai [...]

Skaityti toliau

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Ingredientai: 0,5l marinuotų alyvuogių 200ml tyro alyvuogių aliejaus 0,5 a.š. džiovinto mairūno 0,5 a.š. džiovinto baziliko 2 šakelės šviežio rozmarino 0,5 a.š. džiovinto rozmarino 4 skiltelės česnako 5 švieži čiobreliai druska Gaminimas: Alyvuoges gerai nusausiname, kad neliktų marinato. Aliejų sumaišome su džiovintais prieskoniais (geriausia juos grūstuve sutrinti) bei trupučiu druskos. Suberiame alyvuoges į stiklainį ir [...]

Skaityti toliau

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Ingredientai: 350g Briuselio kopūstų 100g fermentinio sūrio 100g rūkytos šoninės 1 didelis svogūnas 3 v.š. grietinės 1 a.š. citrinos sulčių 0,5 a.š. malto muskato 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Briuselio kopūstus stambiai supjaustome (į keturias dalis). Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame kopūstus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5minutes. Svogūną bei šoninę [...]

Skaityti toliau