RSSKategorija: Karšti patiekalai

Sluoksniuota pikantiška silkė

Sluoksniuota pikantiška silkė

Ingredientai: 300g marinuotos silkės 200g poro 300g konservuotų kukurūzų majonezas 2 skiltelės česnako 100g skrudintų saulėgrąžų 200g pievagrybių aliejus pipirai Gaminimas: Silkės filė supjaustome mažais kubeliais. Porą bei pievagrybius susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Sudedame pievagrybius ir dar keletą minučių kepame. Iškepus paliekame, [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau

Kopūstų ir grybų pyragas

Kopūstų ir grybų pyragas

Ingredientai tešlai: 350g miltų 200g kepinių margarino druska 2 kiaušiniai Ingredientai įdarui: 300g pjaustyto kopūsto 1 svogūnas aliejus 200g grybų 0,5 a.š. baziliko (+0,5 a.š. raudonėlio) druska ir pipirai Ingredientai papildomam įdarui: 150g lydyto sūrio 4 kietai virti kiaušiniai krapai ar bazilikai 1 kiaušinis Gaminimas: Į miltus sudedame kubeliais pjaustytą margariną  ir jį ištriname miltuose. [...]

Skaityti toliau

Baravykų ragu

Baravykų ragu

Ingredientai: 1kg šviežių baravykų 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina) 1 poras 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas 1 a.š. šviežių čiobrelių 2 v.š. sviesto 200ml balto sauso vyno 300ml sultinio 200g grietinėlės druska ir pipirai Gaminimas: Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname). Poro baltąją dalį smulkiai [...]

Skaityti toliau

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Ingredientai: 0,5l marinuotų alyvuogių 200ml tyro alyvuogių aliejaus 0,5 a.š. džiovinto mairūno 0,5 a.š. džiovinto baziliko 2 šakelės šviežio rozmarino 0,5 a.š. džiovinto rozmarino 4 skiltelės česnako 5 švieži čiobreliai druska Gaminimas: Alyvuoges gerai nusausiname, kad neliktų marinato. Aliejų sumaišome su džiovintais prieskoniais (geriausia juos grūstuve sutrinti) bei trupučiu druskos. Suberiame alyvuoges į stiklainį ir [...]

Skaityti toliau

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Ingredientai: 350g Briuselio kopūstų 100g fermentinio sūrio 100g rūkytos šoninės 1 didelis svogūnas 3 v.š. grietinės 1 a.š. citrinos sulčių 0,5 a.š. malto muskato 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Briuselio kopūstus stambiai supjaustome (į keturias dalis). Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame kopūstus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5minutes. Svogūną bei šoninę [...]

Skaityti toliau

Kiaušiniai kepti pomidoruose

Kiaušiniai kepti pomidoruose

Ingredientai: 4 kiaušiniai 4 didesni pomidorai 1 v.š. smulkintų svogūno laiškų 0,5 v.š. smulkintų krapų 2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Nupjauname pomidorams kepurėles ir išskobiame vidų. Pabarstome druska ir pipirais. Sudedame pomidorus į kepimo indą ir pašauname į orkaitę, kur kepame apie 5 minutes. Apkeptus pomidorus [...]

Skaityti toliau

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Ingredientai: pusė stiklinės perlinių kruopų pusė stiklinės rudų pupelių pusė stiklinės baltų pupelių pusė stiklinės žirnių 350g liesos kiaulienos 1 saliero lapkočiai 2 nedideli svogūnai 100g poro 3 džiovinti baravykai 1 ą.š. džiovintų petražolių 0,5 a.š. džiovintų krapų 1 a.š. česnako drožlių 1 a.š. universalaus prieskonių mišinio be druskos 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai [...]

Skaityti toliau

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Ingredientai: 800g bulvių 200ml pieno 2 kiaušiniai 1 svogūnas 150g juostelėmis pjaustyto kumpio 100g miltų 1,5 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame, perpjauname pusiau  ir supjaustome riekutėmis. Nuluptą ir susmulkintą svogūną dedame į keptuvę ir su sviestu kepame apie 3 minutes. Sudedame kumpį ir dar kelias minutes kepame. Į keptuvę dedame bulves, kurias [...]

Skaityti toliau

Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai: 1 vidutinio dydžio kopūstas 1 svogūnas 6 dideli pievagrybiai 2 kiaušiniai 100g manų kruopų 2 v.š. džiūvėsių 1 v.š. smulkintų petražolių 0,5 a.š. smulkintų krapų 1 v.š. sviesto aliejus kepimui druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų). Svogūną susmulkiname ir [...]

Skaityti toliau