RSSKategorija: Karšti patiekalai

Baravykų ragu

Baravykų ragu

Ingredientai: 1kg šviežių baravykų 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina) 1 poras 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas 1 a.š. šviežių čiobrelių 2 v.š. sviesto 200ml balto sauso vyno 300ml sultinio 200g grietinėlės druska ir pipirai Gaminimas: Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname). Poro baltąją dalį smulkiai [...]

Skaityti toliau

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Aliejumi pagardintos juodosios alyvuogės

Ingredientai: 0,5l marinuotų alyvuogių 200ml tyro alyvuogių aliejaus 0,5 a.š. džiovinto mairūno 0,5 a.š. džiovinto baziliko 2 šakelės šviežio rozmarino 0,5 a.š. džiovinto rozmarino 4 skiltelės česnako 5 švieži čiobreliai druska Gaminimas: Alyvuoges gerai nusausiname, kad neliktų marinato. Aliejų sumaišome su džiovintais prieskoniais (geriausia juos grūstuve sutrinti) bei trupučiu druskos. Suberiame alyvuoges į stiklainį ir [...]

Skaityti toliau

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Ingredientai: 350g Briuselio kopūstų 100g fermentinio sūrio 100g rūkytos šoninės 1 didelis svogūnas 3 v.š. grietinės 1 a.š. citrinos sulčių 0,5 a.š. malto muskato 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Briuselio kopūstus stambiai supjaustome (į keturias dalis). Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame kopūstus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5minutes. Svogūną bei šoninę [...]

Skaityti toliau

Kiaušiniai kepti pomidoruose

Kiaušiniai kepti pomidoruose

Ingredientai: 4 kiaušiniai 4 didesni pomidorai 1 v.š. smulkintų svogūno laiškų 0,5 v.š. smulkintų krapų 2 v.š. tarkuoto kietojo sūrio druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Nupjauname pomidorams kepurėles ir išskobiame vidų. Pabarstome druska ir pipirais. Sudedame pomidorus į kepimo indą ir pašauname į orkaitę, kur kepame apie 5 minutes. Apkeptus pomidorus [...]

Skaityti toliau

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Ingredientai: pusė stiklinės perlinių kruopų pusė stiklinės rudų pupelių pusė stiklinės baltų pupelių pusė stiklinės žirnių 350g liesos kiaulienos 1 saliero lapkočiai 2 nedideli svogūnai 100g poro 3 džiovinti baravykai 1 ą.š. džiovintų petražolių 0,5 a.š. džiovintų krapų 1 a.š. česnako drožlių 1 a.š. universalaus prieskonių mišinio be druskos 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

Ingredientai: 5 virtos morkos 4 didelės virtos bulvės 5 virti kiaušiniai 3 svogūnai 2 skardinė tuno aliejuje majonezas druska ir pipirai Gaminimas: Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Svogūną labai smulkiai sukapojame. Tuną truputį nusausiname. Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną [...]

Skaityti toliau

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Ingredientai: 800g bulvių 200ml pieno 2 kiaušiniai 1 svogūnas 150g juostelėmis pjaustyto kumpio 100g miltų 1,5 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame, perpjauname pusiau  ir supjaustome riekutėmis. Nuluptą ir susmulkintą svogūną dedame į keptuvę ir su sviestu kepame apie 3 minutes. Sudedame kumpį ir dar kelias minutes kepame. Į keptuvę dedame bulves, kurias [...]

Skaityti toliau

Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai: 1 vidutinio dydžio kopūstas 1 svogūnas 6 dideli pievagrybiai 2 kiaušiniai 100g manų kruopų 2 v.š. džiūvėsių 1 v.š. smulkintų petražolių 0,5 a.š. smulkintų krapų 1 v.š. sviesto aliejus kepimui druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų). Svogūną susmulkiname ir [...]

Skaityti toliau

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau