RSSKategorija: Karšti patiekalai

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Ingredientai: 350g makaronų 400g vištienos kulšelių 2 morkos 4 skiltelės česnako 4 v.š. grietinės 70ml sultinio 30g krapų 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos kulšeles išverdame. Makaronus išerdame, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morkas supjaustome griežinėliais. Svogūną, česnakus bei krapus susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame vištos kulšeles, truputį smulkinto [...]

Skaityti toliau

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Ingredientai: 1 kg lydekos (geriau visa lydeka) 4 pomidorai 30 g bazilikų 200g grietinėlės 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 0,5 v.š. citrinos sulčių 4 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Kol žuvis [...]

Skaityti toliau

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Ingredientai: 1 vištienos krūtinėlė 4 juostelės šviežios kiaulienos šoninės 30g petražolių 2 skiltelės česnako 2 v.š. smulkintos paprikos 40g fermentinio sūrio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos krūtinėlę įpjauname taip, kad būtų lyg kišenė, į kurią galėsime įdėti įdarą . Įtriname smulkintu česnaku ir pabarstome druska bei pipirais. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su susmulkintomis [...]

Skaityti toliau

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Ingredientai: 4 didelės bulvės 100g grietinės 4 v.š. sviesto 4 v.š. paruoštų krienų 150g rūkytos lašišos 50g parmezano sūrio 100g svogūnų laiškų druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nuplauname ir su lupenomis išverdame (tik neperverdame, geriau paliekame truputį kietesnę). Išvirtas bulves perpjauname pusiau ir išskobiame šaukštu. Išimame maždaug 2 šaukštus bulvės vidaus. Išimtą bulvę dubenyje sumaišome [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir kiaušinių užkepėlė

Bulvių ir kiaušinių užkepėlė

Ingredientai: 10 bulvių 1 svogūnas 200g rūkytos kiaulienos šoninės 5 kiaušiniai 100g parmezano sūrio 2 v.š. grietinės druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Bulvės nulupame ir supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais. Dubenyje bulvių griežinėlius sumaišome su 2 v.š. aliejaus, 0,25 a.š. druskos ir pipirų. Bulves rankomis lygiai išdėliojame kepimo inde (keliais sluoksniais) [...]

Skaityti toliau