Ingredientas: varškė

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Silkės ir varškės aptepas užkandžiams

Ingredientai: 1 silkės filė (aliejuje) 2 marinuoti agurkai 150g varškės 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus (gali būti nuo marinuotos silkės) 30g svogūnų laiškų 0,5 a.š. smulkintų krapų druska ir pipirai Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome varškę su grietine, aliejumi, smulkintais krapais, smulkintais svogūnais, labai smulkiai pjaustyta silke ir marinuotais agurkais, beriam druskos ir pipirų. Paruoštą varškės [...]

Skaityti toliau

Varškės apkepas su sūrio ir špinatų juostele

Varškės apkepas su sūrio ir špinatų juostele

Ingredientai: 500g varškės 3 kiaušiniai 100g virtų ryžių 2 v.š. grietinės 200g špinatų 150g fermentinio sūrio 2 v.š. aliejaus 0,5 a.š. cukraus druska Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių temperatūros. Špinatus supjaustome ir sumaišome su tarkuotu fermentiniu sūriu. Dubenyje sumaišome varškę su kiaušiniais, grietine, virtais ryžiais, cukrumi ir trupučiu druskos. Kepimo indą ištepame aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Ridikėlių aptepas su varške

Ridikėlių aptepas su varške

Ingredientai: 250g varškės 6 ridikėliai 2 v.š. grietinės 50g svogūnų laiškų 1 a.š. citrinos sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Į dubenį sudedame varškę, citrinos sultis, beriame druskos ir pipirų ir viską pertriname elektriniu smulkintuvu. Ridikėlius sutarkuojame stambia tarka ir sudedame į dubenį su varške. Kartu sudedame susmulkintus svogūnų laiškus, išmaišome ir gautą aptepą tepame ant [...]

Skaityti toliau

Greitas trapus mėlynių pyragas su varške

Greitas trapus mėlynių pyragas su varške

Ingredientai: *300g miltų *150g kepinių margarino ar sviesto *2 kiaušiniai *200g varškės *1v.š. grietinės *200g mėlynių *100g džiūvėsių *300g cukraus *50g sušaldyto sviesto *druska Gaminimas: Miltus persijojame. Į dubenį su miltais supjaustome kubeliais 150g kepnių margarino ir rankomis įtriname jį į miltus, taip kad neliktų didesnių gabaliukų. Dudedame kiaušinius, grietinę, beriame porą šaukštų cukraus, truputį [...]

Skaityti toliau

Sumuštiniai su keptomis daržovėmis bei pelėsiniu sūriu

Sumuštiniai su keptomis daržovėmis bei pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 100g pelėsinio sūrio (su mėlynuoju pelėsiu) 100 smulkintų porų 1 didesnis saliero stiebas 5 duonos riekės varškės kremo (BELADETA su agurkais) 3 v.š. aliejaus truputis druskos ir pipirų Gaminimas: Duonos riekes paskrudiname su 2 v.š. aliejaus (arba skrudintuvėje). Į keptuvę pilame likusį aliejų ir sudedame smulkintus porus bei supjaustytą salierą. Kepame daržoves apie 3-4 [...]

Skaityti toliau

Čeburekai 2

Čeburekai 2

Ingredientai: 400g varškės 4 kiaušiniai 0,4l kefyro 0,5 a.š. kepimo miltelių 0,5 a.š. sodos (nugesintos su kefyru) 300-400g miltų 400g kiaulienos faršo 1 svogūnas 0,25 a.š. čili prieskonių aliejus druska ir pipirai Gaminimas Susmulkiname svogūną ir sudedame į mėsos faršą. Į mėsą beriame druskos ir pipirų, čili prieskonius ir viską gerai išmaišome. Varškę sumaišome su [...]

Skaityti toliau

Citrininis varškės apkepas

Citrininis varškės apkepas

Ingredientai: 500g varškės 1 citrina 3 kiaušiniai 3 v.š. natūralaus jogurto (tinka ir vaisinis) 3 v.š. manų kruopų 3 v.š. aguonų 3 v.š. cukraus 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Aguonas pamerkiame vandenyje bent 30 minučių. Dubenyje varškę sumaišome su kiaušiniais, jogurtu, cukrumi, manų kruopomis, cukrumi bei druska. Įspaudžiame visos citrinos sultis ir sudedame nusausintas išmirkytas aguonas. [...]

Skaityti toliau

Pomidorų pyragas su varške

Pomidorų pyragas su varške

Ingredientai: *250g tešlos pagrindui *250g riebios varškės *100g sviesto *50g fermentinio sūrio *4 pomidorai *50g šviežių krapų *1 kiaušinis *0,5 a.š. cukraus *druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoštą tešlą iškočiojame maždaug 0,5 cm storio ir ja išklojame kepimo formą. Kišame pyrago pagrindą į orkaitę ir kepame 10-15 minučių. Iškeptą pagrindą išimame [...]

Skaityti toliau

Citrinine varške ir mėtomis įdaryti kaneloni (cannelloni) makaronai

Citrinine varške ir mėtomis įdaryti kaneloni (cannelloni) makaronai

Ingredientai: 10-12 kaneloni makaronų 500g varškės 1 citrina (+3-4 v.š. citrinos sulčių) 3 v.š. cukraus 30g mėtų 50g cukraus pudros 200ml vandens Gaminimas: Kaneloni makaronus sudedame į verdantį vandenį ir apverdame (ne ilgiau kaip porą minučių). Makaronus perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Dubenėlyje sutriname varškę su 1 citrinos sultimis, pora šaukštų cukraus bei mėtomis. Įkaitiname [...]

Skaityti toliau

Sumuštiniai su pikantiška varške

Sumuštiniai su pikantiška varške

Ingredientai: *300g varškės *2 marinuoti agurkai *30g svogūnų laiškų *30g petražolių *2 v.š. grietinės *duona *druska ir pipirai Gaminimas: Petražoles, svogūnų laiškus ir marinuotus agurkus labai smulkiai supjaustome. Dubenyje sutriname varškę su grietine bei trupučiu druskos ir pipirų. Sudedame į varškę žalumynus ir išmaišome. Jei varškė dar per sausa – įdedame šaukštą grietinės. Paruoštą varškę [...]

Skaityti toliau