Ingredientas: kiauliena

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Ingredientai: 350g liesos kiaulienos 1 morka 1 raudona paprika 50g poro 4 skiltelės česnako 1 saliero lapkotis 4 bulvės 70ml aliejaus 200ml pieno 1 v.š. miltų 30g tarkuoto parmezano sūrio 1 v.š. citrinos sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome diskeliais ir sudedame į kepimo indą išteptą aliejumi. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome [...]

Skaityti toliau

Keksiukai su mėsa ir mėlynuoju kopūstu

Keksiukai su mėsa ir mėlynuoju kopūstu

Ingredientai: 300g liesos kiaulienos 100g poro 150g mėlynojo kopūsto 3 kiaušiniai 150g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1 v.š. aliejaus (100ml vandens) druska ir pipirai Gaminimas: Kiaulieną smulkiai supjaustome. Kopūstą bei porą supjaustome. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame mėsą, kurią kepame apie 6-8 minutes ant vidutinės ugnies. Mėsai kepant pagardiname ją druska ir pipirais. [...]

Skaityti toliau

Troškinti kotletai su džiovintais grybais

Troškinti kotletai su džiovintais grybais

Ingredientai: 500g kiaulienos faršo 3 skiltelės česnako 2 a.š. smulkintų džiovintų grybų 1 didelis kiaušinis 2 v.š. džiūvėsių (arba dvi riekės mirkytos baltos duonos) 1 didelis svogūnas 150g saliero šaknies 3 v.š. grietinės 0,5 v.š. miltų 100ml sultinio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Į kiaulienos faršą dedame smulkintus česnakus, 1 a.š. džiovintų grybų, kiaušinį, džiūvėsius, [...]

Skaityti toliau

Pikantiški naminiai spirgučiai

Pikantiški naminiai spirgučiai

Ingredientai: 450g kiaulienos šoninės 0,25a.š. maltos kalendros 0,5 a.š. gelsvės 0,25 a.š. maltų raudonųjų ir juodųjų pipirų 0,5 a.š. česnakų granulių druska Gaminimas: Kiaulienos šoninę sumalame ir sudedame į puodą. Jei šoninė labai riebi – galime sumalti gabaliuką liesesnės kiaulienos). Ant nedidelės ugnies maltą mėsą kepame dažnai maišydami. Kepame apie 30-40 minučių, kol ištirpsta visi [...]

Skaityti toliau

Kapotos mėsos kepsnys su rozmarinais

Kapotos mėsos kepsnys su rozmarinais

Ingredientai: 350g kiaulienos kumpio 50g riebios smulkintos mėsos 1-2 šakelės šviežio rozmarino 1 skiltelė česnako 1 a.š.  citrinų sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Rozmariną kartu su česnaku sutriname. Kiaulieną smulkiai supjaustome ir sudedame kartu su riebia mėsa į dubenį. Kartu sudedame trintus prieskonius, beriame druskos ir pipirų, pilame citrinos sultis ir viską išmaišome. Kad mėsa [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau

Makaronai su Bolonese padažu

Makaronai su Bolonese padažu

Ingredientai: 350g spagetti makaronų 450g jautienos-kiaulienos faršo (per pusę) 1 svogūnas 100g pomidorų padažo 1 v.š. miltų 50ml raudono vyno 250ml sultinio 70 ml aliejaus 1 a.š. raudonėlio druska ir pipirai Gaminimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3-4 minutes ant silpnos ugnies. Beriame raudonėlį, truputį pipirų, sudedame mėsos faršą, truputį druskos [...]

Skaityti toliau