Ingredientas: jautiena

Makaronai su Bolonese padažu

Makaronai su Bolonese padažu

Ingredientai: 350g spagetti makaronų 450g jautienos-kiaulienos faršo (per pusę) 1 svogūnas 100g pomidorų padažo 1 v.š. miltų 50ml raudono vyno 250ml sultinio 70 ml aliejaus 1 a.š. raudonėlio druska ir pipirai Gaminimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3-4 minutes ant silpnos ugnies. Beriame raudonėlį, truputį pipirų, sudedame mėsos faršą, truputį druskos [...]

Skaityti toliau

Jautienos kukulių sriuba su miežinėmis kruopomis

Jautienos kukulių sriuba su miežinėmis kruopomis

Ingredientai: *400g jautienos faršo *1 kiaušinis *1 svogūnas *2 skiltelės česnako *150g miežinių kruopų *1,2l sultinio (vandens) *1 morka *druska ir pipirai *1 v.š. aliejaus *50g petražolių Gaminimas: Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Drėgnomis rankomis (kad nekibtų faršas prie rankų) iš faršo pagaminame nedidelius kukuliukus. Užverdame puodą su sultiniu (vandeniu), [...]

Skaityti toliau

Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše

Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše

Ingredientai: 600g liesos jautienos 200g pievagrybių 1 svogūnas 2 skiltelės česnako 3 v.š. aliejaus 4 v.š. grietinės 1 v.š. miltų 8 bulvės 150ml pieno 2 v.š. sviesto 100ml sultinio 60g parmezano sūrio (nebūtina) 40 a.š. šviežių svogūnų laiškų (nebūtina) druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustę nedideliais gabaliukais išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves nusausiname [...]

Skaityti toliau

Jautienos gabaliukai su keptomis bulvėmis ir daržovėmis

Jautienos gabaliukai su keptomis bulvėmis ir daržovėmis

Ingredientai: 300g jautienos 6 bulvės 1 raudonas svogūnas 50g svogūnų laiškų 1 morka 200g šparaginių pupelių 70g aliejaus 150g grietinėlės 2 česnako skiltelės druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame (jei šviežios, tai pakanka nuplauti) ir supjaustome nedideliais kubeliais. Jautieną supjaustome taip pat nedideliais kubeliais. Svogūną susmulkiname, morką nulupame ir supjaustome griežinėliais. Įkaitiname keptuvę su 2 [...]

Skaityti toliau

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Ingredientai: 9 lazanijos lakštai 400g jautienos faršo 250g pievagrybių 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 300g pomidorų 100g špinatų 2 v.š. aliejaus 400ml pieno 3 v.š. miltų 2 v.š. sviesto 50g parmezano sūrio 1 a.š. cukraus 1 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. baziliko druska ir pipirai Gaminimas: Špinatus smulkiai supjaustome, nuplikome verdančiu vandeniu ir nusausiname. Kad lazanija [...]

Skaityti toliau

Jautienos kukuliai su morkų įdaru

Jautienos kukuliai su morkų įdaru

Ingredientai: 700g jautienos faršo 3 morkos 4 skiltelės česnako 1 v.š. sojų padažo 0,5 a.š. cukraus 0,5 a.š. čili prieskonių 1 kiaušinis 70g džiūvėsių 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais, sojų padažu, cukrumi, 2 skiltelėm smulkinto česnako, čili prieskoniais bei žiupsneliu druskos. Faršą bent 30 [...]

Skaityti toliau

Naminiai sūrainiai

Naminiai sūrainiai

Ingredientai: *500g jautienos faršo *2 v.š. sviesto *4 konservuoti jelapeno pipirai *1 svogūnas *4 riekės sumuštinių sūrio (geriausia čederio sūris) *150ml majonezo *1 v.š. pomidorų padažo *2 a.š. krienų *4 bandelės sūrainiams *druska ir pipirai Gaminimas: Jelapeno pipirus ir svogūną supjaustome žiedais. Jautienos faršą suminkome su sviestu, druska ir pipirais. Suformuojame 4 kotletus. Paruoštus kotletus [...]

Skaityti toliau

Čili jautienos sriuba su kukurūzais

Čili jautienos sriuba su kukurūzais

Ingredientai: *500g jautienos faršo *2 čili pipirai *1 skardinė konservuotų kukurūzų (arba virtų) *2 svogūnai *2 v.š. aliejaus *2 skiltelės česnako *1,2l sultinio *100g petražolių *2 v.š. pomidorų padažo *50g parmezano sūrio *druska ir pipirai Gaminimas: Kukurūzus užpilame vandeniu ir numirkome 10 minučių (jei naudojame virtus, tai mirkyti nereikia). Įkaitiname keptuvę su šaukštu sviesto ir [...]

Skaityti toliau

Jautienos sriuba su špinatais ir lęšiais

Jautienos sriuba su špinatais ir lęšiais

Ingredientai: *400g jautienos *300g špinatų *200g lęšių *1,2l sultinio *1 v.š. sviesto *1 a.š. džiovintų čiobrelių *0,5 v.š. miltų *4 skiltelės česnako *druska ir pipirai Gaminimas: Špinatus supjaustome. Česnaką susmulkiname. Jautieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą su sultiniu, beriame druskos ir verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių į puodą sudedame lęšius ir toliau [...]

Skaityti toliau

Troškinti rauginti kopūstai su jautiena

Troškinti rauginti kopūstai su jautiena

Ingredientai: 500g raugintų kopūstų 500g jautienos mėsos 2 v.š. aliejaus 0,25 a.š. čili prieskonių 1 lauro lapas 1 v.š. tamsaus sojų padažo 1 v.š. acto 1 a.š. cukraus 1 svogūnas 3 v.š. gyvulinių riebalų druska ir pipirai Gaminimas: Raudintus kopūstus sudedame į puodą ir užpilame vandeniu, kad apsemtų. Dedame lauro lapą, beriame truputį druskos ir [...]

Skaityti toliau