RSSKategorija: Desertai

Avižiniai sausainiai su riešutais

Avižiniai sausainiai su riešutais

Ingredientai: 300g avižinių dribsnių 70g lukštentų saulėgrąžų 3 v.š. sėmenų 50g graikinių riešutų 3 kiaušiniai 4 v.š. miltų 100g cukraus 0,5 a.š. kepino miltelių 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Avižinius dribsnius užpilame virintu vandeniu ir paliekame 10 minučių, kad išbrinktų. Po 10 minučių nusausiname. Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi ir druska. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. [...]

Skaityti toliau

Bananiniai keksiukai su migdolų kepurėle

Bananiniai keksiukai su migdolų kepurėle

Ingredientai: 3 bananai 3 kiaušiniai 120g sviesto 150-200g miltų 4 v.š. cukraus 1 a.š. kepimo miltelių sauja smulkintų migdolų riešutų Gaminimas: Elektriniu smulkintuvu susmulkiname bananus. Sudedame kiaušinius ir kartu su bananais juos išplakame. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Dubenyje persijojame miltus ir sumaišome juos su kepimo milteliais. Sudedame sviestą bei bananų-kiaušinių plakinį. Viską labai [...]

Skaityti toliau

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Aštrūs moliūgo keksiukai su Brie sūriu

Ingredientai: 300g moliūgo 50g Brie sūrio 3 kiaušiniai 150g sviesto 150-180g miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1 a.š. smulkinto čili pipiro ar 0,25 a.š. čili miltelių skiltelė česnako 0,25 a.š. cukraus druska saulėgrąžos bei sėmėnys ar moliūgo sėklos (nebūtina) Gaminimas: Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į elektrinį smulkintuvą kartu su skiltele česnako, čili [...]

Skaityti toliau

Trupininis pyragas su kondensuotu pienu

Trupininis pyragas su kondensuotu pienu

Ingredientai: tešla skardinė kondensuoto saldinto pieno 3-4 v.š. kokoso drožlių pusė citrinos Gaminimas: Paruoštą tešlą dedame į šaldymo kamerą ir šaldome apie 30 minučių, kad tešla būtų pakankamai kieta, kad ją būtų galima tarkuoti stambia tarka. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jos vienu sluoksniu tarkuojame tešlą. Į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių dedame [...]

Skaityti toliau

Šokoladinis bananinis pyragas

Šokoladinis bananinis pyragas

Ingredientai: 100g šokolado 150g sviesto 175g cukraus pudros 3 kiaušiniai 160g miltų 0,9 a.š. kepimo miltelių 0,5 a.š. druskos 30g kakavos miltelių 2 bananai 30g sviesto 2 v.š. miltų 1 v.š. rudojo cukraus 2 v.š. smulkintų pekano riešutų Gaminimas: Bananus sutriname į košę. Šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje ar dvigubame karšto vandens dubenyje. Užpilui į dubenėlį [...]

Skaityti toliau

Šokoladinio pyrago receptas

Šokoladinio pyrago receptas

Ingredientai: 1,5 pakelio Selgos „Airiško kremo skonio“ sausainių (tinka ir kitokio skonio) 100g riešutų sviesto (arba kavamale sumalti 100g žemės riešutų – prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje – ir sumaišyti su 50g tirpinto sviesto) 1 skardinė kondensuoto pieno su cukrumi 100g pieniško šokolado (supjaustyto mažais gabaliukais 100g balto šokolado (supjaustyto mažais gabaliukais) Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki [...]

Skaityti toliau

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai: 400g avižinių dribsnių 8 v.š. aliejaus 3 kiaušiniai 6 v.š. miltų 1 a.š. kepimo miltelių 1-2 v.š. cukraus (nebūtina) pagal skonį vanilinio cukraus razinų mėgiamų riešutų sezamo sėklų saulėgrąžų Gaminimas: Keptuvėje apkepame dribsnius kol pagesta. Atvėsiname. Dubenyje sumaišome visus sausainiams skirtus ingredientus su apkeptais avižiniais dribsniais. Kepimo skardą ištepame riebalais ir šauktu dedame paruoštos [...]

Skaityti toliau

Greitas trapus mėlynių pyragas su varške

Greitas trapus mėlynių pyragas su varške

Ingredientai: *300g miltų *150g kepinių margarino ar sviesto *2 kiaušiniai *200g varškės *1v.š. grietinės *200g mėlynių *100g džiūvėsių *300g cukraus *50g sušaldyto sviesto *druska Gaminimas: Miltus persijojame. Į dubenį su miltais supjaustome kubeliais 150g kepnių margarino ir rankomis įtriname jį į miltus, taip kad neliktų didesnių gabaliukų. Dudedame kiaušinius, grietinę, beriame porą šaukštų cukraus, truputį [...]

Skaityti toliau

Šokoladinis pudingas (be kiaušinių)

Šokoladinis pudingas (be kiaušinių)

Ingredientai: *400ml kambario temperatūros pieno (+50-100ml) *2-3 v.š. kakavos (nesaldintos) *90-100g cukraus (galima dėti papildomai, jei norite saldesnio) *2 v.š. kukurūzų miltų *vanilės ar kito mėgstamo prieskonio Gaminimas: Puse pieno (būtinai kambario temperatūros) išplakame su kakava bei miltais. Plakti tiek, kad neliktu jokiu neišmaišytų gumuliukų. Kitą dalį pieno pilame į puodą kartu su cukrumi bei [...]

Skaityti toliau

Baltos duonos pudingas

Baltos duonos pudingas

Ingredientai: *450g baltos duonos (pyrago) *100g cukraus *4 kiaušiniai *130g grietinės *130ml pieno *0,3 a.š. malto muskato *40ml romo (nebūtina) *1 a.š. vanilės ekstrakto *0,25 a.š. druskos *1 a.š. riebalų Gaminimas: Pyragą supjaustome stambiais kubeliais ir sudedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, grietine, vanilės ekstraktu, romu, muskatu, cukrumi bei druska. [...]

Skaityti toliau