Česnakas

Česnakas

Česnakas – nuo seniausių laikų aukštinama ir vertinama prieskoninė daržovė, kuri naudojama beveik viso pasaulio virtuvėje.

Aštrus skonis ir kvapas lemia šios daržovės vartojimą kulinarijoje. Jis suteikia maistui aštrų, pikantišką ir savitą kvapą. Kad šios savybės išliktų, smulkintas česnakas į patiekalus dedamas baigiant virti. Vartojamas šviežias, džiovintas arba miltelių pavidalu.

Ši prieskoninė daržovė vartojama rauginamiems produktams bei marinatams, konservams ir dešroms skaninti.
Kulinarijoje smulkintas česnakas dedamas į daugelį mėsos, paukštienos bei daržovių patiekalų, į padažus, ruošiant žuvį ir kt.

Lygiai taip pat kaip vertinamas kulinarijoje, česnakas vertinamas ir medicinoje. Nuo seniausių laikų žmonės tikėjo jo stebuklinga gydymo galia, vartojo jį gydydami įvairiausias ligas.

 

2 Comments

  1. Pingback: "Bagna càuda"-padažas mirkyti daržovėms - Kulinarė.lt

  2. Pingback: Salotos su tunu - Kulinarė.lt

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*